Украинският вицепремиер и министър на реинтеграцията на окупираните територии Ирина

...
Украинският вицепремиер и министър на реинтеграцията на окупираните територии Ирина
Коментари Харесай

Призоваха Луганска и Донецка област да се евакуират, докато има възможност |

Украинският вицепремиер и министър на реинтеграцията на окупираните територии Ирина Верешчук се обърна към жителите на Луганска и Донецка област и ги прикани да се изтеглят. Верешчук изясни, че изтеглянето на окупационните войски от Киевска и Черниговска област не е жест на благосклонност преди нов кръг от договаряния, както се пробват да го показват съветските публични лица. " Това беше жест на желязна воля на нашата войска, управляващите и целия украински народ. За страдание, всички би трябвало да сме подготвени за по-нататъшна ескалация ", каза тя

" Ето за какво ръководителите на военните администрации в Луганска и Донецка област молят популацията да напусне границите на региона и вършат всичко допустимо, с цел да провеждат евакуацията ", акцентира Верешчук. - Това е належащо в този момент, тъй като по-късно хората ще бъдат обстрелвани и застрашени от гибел. Те няма да могат да създадат нищо, а ние няма да можем да им помогнем. Защото ще е съвсем невероятно да спрем пожара. Трябва да се евакуираме, до момента в който към момента има късмет. Докато към момента има подобен ", отбелязва служителят.

Първоначално бе обявено, че е нужна евакуация и от Харковска област. Министерството на интеграцията обаче посочи, че този район е упоменат по простъпка. 

Русия нахлу на територията на Украйна в ранните часове на 24 февруари. Врагът първо обстрелва военни обекти, а по-късно нападна цивилни жители и деятели, като по-специално обстрелва градове в източната част на Украйна. 

На 6 април ръководителят на Луганската регионална военна администрация Серхий Хайдай съобщи, че Русия може да се опита да премине в нахлуване след три-четири дни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР