Нов поглед върху войната във Виетнам, ролята на изкуствения интелект

...
Нов поглед върху войната във Виетнам, ролята на изкуствения интелект
Коментари Харесай

Бил Гейтс препоръчва 4 книги и един сериал за лято 2024

Нов взор върху войната във Виетнам, ролята на изкуствения разсъдък в образованието, изкуството на диалога сред хората и мястото на щедростта. И една друга шпионска история. Това са тематиките на четирите книги и един сериал, основан на поредност романи, които създателят на „ Майкрософт “ Бил Гейтс предлага на запалените читатели и фенове като него за лято 2024 година

Милиардерът постоянно споделя рекомендации за книги в своя блог. Новата порция оферти Гейтс самичък назовава " истории за хора, които оказват помощ на другите ".

Ето и концепциите му:

" Как да опознаем индивида " (How to Know a Person) на Дейвид Брукс

Книгата, която предлага препоръки по какъв начин да станем по-добри слушатели, е написана от колумниста на " Ню Йорк Таймс " Дейвид Брукс.

Във влога си Гейтс споделя, че прочетеното в нея го е предиздвикало да се замисли върху личните си информационни умения и привички по метод, който " ще остане у него дълго време ".

Основната теза на Брукс е, че уменията за обществен контакт и диалог не са просто вродени черти - човек може да се научи на тях и да се усъвършенства.

" Това е освен това от управление за по-добри разговори; това е проект за по-свързан и човечен метод на живот ", акцентира милиардерът.

" Жените " (The Women) на Кристин Хана

Бестселърът на Хана, излязъл през февруари, е исторически разказ, чието деяние се развива по време на войната във Виетнам. Тя наблюдава травматичното пътешестване на основната героиня Франсис Макграт в армейския корпус на медицинските сестри, която се сблъсква с ужасите на войната и с гнева и политическото разделяне след завръщането си в Щатите.

Гейтс прочита книгата по време на ваканцията си във Виетнам по рекомендация на своя шурей, деец от Виетнамската война, написа " CNBC ".

" Въпреки че съм чел и гледал доста за тази война, " Жените " ме накара да се замисля за нея в нова светлина ", написа Гейтс. " Не знаех за решаващата роля, която са изиграли толкоз доста дами, и беше по едно и също време отварящо очите и вдъхновяващо да науча повече за медицинските сестри на фронта, които са избавили безчет животи. "

Хана е създател на доста известни романи, измежду които бестселърът от 2015 година " Славейчето ".

" Заразителна благотворителност " (Infectious Generosity) на Крис Андерсън

Като началник на конференциите TED Крис Андерсън не е непознат на диалога за огромни, изменящи света хрумвания. В новата си книга Андерсън твърди, че " би трябвало да разтеглим определението си за благотворителност ", написа Гейтс.

В " Заразителна благотворителност " Андерсън разсъждава за това по какъв начин могат да бъдат въодушевени всички - от елементарните хора до държавните управления и корпорациите - да правят по-щедри дейности. Освен присъединяване в благотворителни дела, това значи да се намерят нови способи да се подаряват време, умения и съчувствие, счита Андерсън.

" Ако желаете да помогнете за основаването на един по-справедлив свят, само че не знаете от кое място да започнете, " Зараждащата се благотворителност " е за вас ", споделя Гейтс.

" Бавни коне " (Slow Horses), вдохновен от романите на Мик Херон

Телевизионното шоу, което се излъчва в Apple TV+, е тъкмо по усета на Гейтс, за който се знае, че е фен на шпионските истории.

" Slow Horses " е сериал, основан на поредицата романи " Slough House " на създателя Мик Херон. Сюжетът се върти към членове на английската организация за сигурност MI5, които остават отдадени на службата си, въпреки и натикани зад бюра.

Гейтс е изключително впечатлен от облика на Джаксън Ламб, изигран от Гари Олдман.

" Олдман играе ръководителя на групата разузнавачи, който всъщност е полярната диаметралност на Джеймс Бонд ", написа Гейтс.

Като занимателен и развлекателен трилър за това лято Гейтс горещо предлага " Slow Horses " и го слага " до най-хубавите шпионски материали, които съм виждал ".

" Смели нови думи " (Brave New Words) от Сал Хан

Тази книга, написана от основния изпълнителен шеф и създател на Академията с нестопанска цел " Хан ", изследвва по какъв начин и за какво изкуственият разсъдък ще промени образованието към по-добро. Според Сал Хан ИИ има капацитета да помогне за " превъзмогване на разликите в образованието ", като подкрепя преуморените учители и обезпечава евтини уроци, съобразени с самостоятелните потребности на учениците.

Гейтс, който през 2010 година отчасти финансира Академията на Хан с 1,5 млн. $ от Фондация " Бил и Мелинда Гейтс ", наподобява изцяло има вяра на причините.

" Сал твърди, че изкуственият разсъдък ще усъвършенства коренно както резултатите на учениците, по този начин и опита на учителите, и ще помогне да се подсигурява, че всеки има достъп до обучение на международно равнище. Той е наясно, че до момента нововъведенията са имали единствено нищожно влияние в класната стая, само че показва безапелационни причини, че ИИ ще бъде друг ", написа милиардерът.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР