Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че на руските туристи

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че на руските туристи
Коментари Харесай

Трябва да се забрани на руснаците да минават граници, за да се научат да ги уважават

Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че на съветските туристи би трябвало да бъде отказано правото да пресичат интернационалните граници, до момента в който не се научат да ги почитат. Това се споделя в негова публикация за изданието Politico, която е оповестена на уеб страницата на украинското външно министерство.

„ Откакто украинският президент Володимир Зеленски предложи преди няколко седмици да се забрани на съветски туристи да влизат в Европа и света, тази концепция набра скорост в Европейския съюз и провокира разгорещени полемики “, сподели Кулеба.

Украинският посланик акцентира, че съветските туристи, предприемачи и студенти би трябвало да бъдат лишени от правото да пътуват до страните от Европейски Съюз и Г-7. „ Това ще бъде подобаващ отговор на съветския геноцид “, написа министърът. Относно това за какво да се постановат наказания на „ елементарните руснаци “, Кулеба означи, че голямото болшинство руснаци поддържат войната против Украйна, радват се на убийствата на украинци, ракетните офанзиви на украински градове и отхвърлят ​​руските военни закононарушения.

„ Въпреки че правната отговорност за осъществените закононарушения в действителност е самостоятелна, има и обща отговорност на обществото, която руснаците би трябвало да понесат за цялата тъга, породена на Украйна “, сподели министърът. Кулеба означи, че да се упреква единствено Путин е рисково наивно. " Русия няма да се промени, до момента в който едно потомство руснаци не осъзнае общата виновност и отговорност за това, което страната им е направила ", акцентира той.

Ето за какво, добави министърът, е належащо всички страни от Европейски Съюз и Г-7 да спрат да издават туристически визи на руснаци. " Това ще бъде първата стъпка към тяхното отрезвяване. Руснаците би трябвало да бъдат лишени от правото да пресичат интернационалните граници, до момента в който не се научат да ги почитат ", акцентира Кулеба. В същото време, означи министърът, има малцинство руснаци, които не поддържат Путин и войната против Украйна. " Някои от тях са изложени на риск от гонене вкъщи и би трябвало да получат леговище. Убеден съм, че всички нужни процедури за отбрана на това уязвимо малцинство ще останат в действие ", акцентира той, добавяйки, че би трябвало да се резервира и влизането по филантропични аргументи.

Кулеба смята за значимо да се разбере, че тези руснаци, които поддържат експанзията против Украйна с потреблението на ракети и танкове, също поддържат съветската експанзия против Европа и Запада, употребявайки силата като оръжие за повишение на цените на газа и инфлацията, подклаждайки политическа неустойчивост. „ Руснаците са известни с неприятното си държание в международните курорти и туристически дестинации, а в този момент тези опасности са се нараснали още повече. Забраната за влизане на руснаци ще усили сигурността и ще понижи престъпността “, сподели служителят. Той означи, че Украйна в този момент работи интензивно с сътрудниците си в Европейски Съюз и Г-7, като ги убеждава да затворят влизането на съветски туристи. На 24 февруари съветската войска, по разпореждане на Владимир Путин, стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна. Всекидневно съветските окупатори правят военни закононарушения на украинска земя против цивилното население.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР