Украинският външен министър Дмитро Кулеба благодари на страните от военния

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба благодари на страните от военния
Коментари Харесай

Украйна към НАТО: Помогнете ни

Украинският външен министър Дмитро Кулеба благодари на страните от военния алианс на НАТО, които са изпратили муниции и оръжия, с цел да се опълчват на съветската инвазия, само че прикани за повече помощ. „ Помогнете ни “, сподели той във видео във Facebook, публикувано от украинското Министерство на външните работи.

„ Ако не го извършите, опасявам се, че ще би трябвало да споделите отговорността за живота и страданията на цивилни украинци, починали поради безмилостни съветски водачи, които хвърлят бомби върху тях ", съобщи украинският посланик. По думите му съветският агресор, който нахлу в Украйна на 24 февруари, желае да трансформира Украйна в Сирия.

Кулеба сподели, че е уверен, че във войната ще настъпи миг, в който Европа „ ще прояви предпочитание да ни даде безусловно всичко, от което се нуждаем, с цел да спрем Путин да ви удари “ и да трансформира Европа в „ призрачен сън “. " Единствената ми вяра е, че няма да е прекомерно късно. " От първия ден на съветската експанзия Украйна изиска нещо, което счита за най-важна помощ за страната му - НАТО " да затвори небето над Украйна ". Засега обаче НАТО отхвърля тази опция. Основната причина е, че Западът не желае да влиза в пряк боен спор с Русия, а тъкмо това би станало, в случай че съветски самолети нарушат възбраната за полети. При такава догадка НАТО ще би трябвало да смъкна съветските самолети.

Четиридесет и седем души са починали през вчерашния ден при съветските бомбардировки против северния украински град Чернигов, оповестиха по-рано през днешния ден районните управляващи.Според подробна информация от здравните институции, през вчерашния ден, 3 март, при бомбардировка на съветската авиация по територията на Чернигов са убити 47 души: 38 мъже и 9 дами. 18 души бяха избавени, написаха във Facebook локалните управляващи. Украйна упреква съветската войска, че през вчерашния ден е взела на прицел жилищен регион в Чернигов. Русия продължава да нападна цивилни жители в Украйна, извършвайки военни закононарушения.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР