Благодарение на този зеленчук ще подобрите зрението и ще прочистите

...
Благодарение на този зеленчук ще подобрите зрението и ще прочистите
Коментари Харесай

Благодарение на този зеленчук ще подобрите зрението и ще прочистите черния дроб

Благодарение на този зарзават ще подобрите зрението и ще прочистите черния дроб
С придвижване на възрастта зрениетони може да се утежни заради разнообразни фактори като оксидативен стрес и инфектиране. Цвеклото е богато на антиоксиданти като беталаини, които могат да предпазят очите от оксидативно увреждане и да понижат възпалението. Освен това цвеклото съдържа лутеин и зеаксантин, които са каротеноиди, значими за здравето на очите. Смята се, че тези съединения спомагат за понижаване на риска от обвързвана с възрастта макулна недъгавост (AMD), водеща причина за загуба на зрение при по-възрастни хора.
Черен дроб без мазнини
Черният дроб играе решаваща роля в детоксикацията на тялото и преправянето на мазнините. Натрупването на мазнини в черния дроб може да докара до положение, наречено мастна чернодробна болест, което може да има негативни резултати върху чернодробната функционалност. Цвеклото съдържа съединяване, наречено бетаин, за което е потвърдено, че има хепатопротективни свойства, което значи, че може да защищити черния дроб от увреждане и струпване на мазнини.
Здраве за дебелото черво
дравото дебело черво е от значително значение за цялостното здраве на храносмилането. Цвеклото е добър източник на диетични фибри, изключително неразтворими фибри, които прибавят размер към изпражненията и предизвикват постоянното придвижване на червата. Това може да помогне за попречване на запек и поддържане на крепко дебело черво. Освен това цвеклото съдържа естествени съединения, известни като нитрати, които се трансформират в азотен оксид в тялото. Доказано е, че азотният оксид има противовъзпалителни и противоракови свойства.
Други евентуални изгоди за здравето
Цвеклото се свързва и с други евентуални изгоди за здравето. Проучванията демонстрират, че то може да помогне за намаление на кръвното налягане заради високото си наличие на нитрати, които уголемяват кръвоносните съдове и усъвършенстват кръвния поток. Смята се също, че цвеклото има противовъзпалителни свойства, които могат да оказват помощ за понижаване на възпалението в тялото и за възстановяване на цялостното здраве. Освен това цвеклото е добър източник на съществени витамини и минерали, като витамин С, фолат и калий, които са значими за цялостното богатство.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР