Украинският президент Володимир Зеленски заяви в свое видеопослание, че според

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви в свое видеопослание, че според
Коментари Харесай

Нова фаза на войната в Украйна: Русия започна битката за Донбас

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в свое видеопослание, че съгласно оценките на държавното управление в Киев „ съветските войски към този момент са почнали борбата за Донбас, за която те се приготвят отдавна насам “. Много огромна част от съветската войска взе участие в тази атака, сподели още Зеленски пред „ Телеграм “.

" Тук е пъкъл "

Губернаторът на района Луганск Серхий Хайдай преди този момент беше декларирал във Facebook, че предстоящата от месеци насам съветска атака е към този момент в ход. “Тук е пъкъл “, написа той. „ Офанзивата, за която приказваме от седмици, стартира “. Хайдай осведоми, че се водят боеве в Рубежное и Попазна, както и „ непрекъснати сражения в други мирни градове “. Шефът на украинският Генерален щаб Андрий Йермак написа във Facebook: „ Втората фаза на войната към този момент стартира “. В същото време той моли да се има вяра в силата на украинската войска. „ Без значение какъв брой съветски войски ще бъдат събрани в тази атака, ние ще се сражаваме “, увери и украинският президент.

В Мариупол очевидно употребяват бомби, разбиващи бункерни стени

В обкръжения град Мариупол в югоизточната част на Украйна обстановката продължава да се изостря трагично. Защитниците на града оповестяват, че съветската войска е употребила бомби, които пробиват бункерни стени. Командирът на батальона „ Азов “ Денис Прокопенко съобщи във видеообръщение, че заводите за стомана „ Азовстал “ се нападат от съветските войски с артилерия, с бомби, пробиващи бункерни стени и ракети. От 1 март насам Мариупол е обграден от съветските войски и съвсем напълно се намира в техни ръце. В опустошения град към момента има към 100 000 цивилни жители.

Столицата Киев също остава застрашена, счита кметът на града Витали Кличко. “Киев беше и си остава задачата на агресора “, съобщи той в понеделник вечерта пред „ Телеграм “ и не изключи вероятността градът още веднъж да стане цел на ракетно нахлуване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР