Украинският президент Володимир Зеленски се сбогува емоционално с вътрешния си

...
Украинският президент Володимир Зеленски се сбогува емоционално с вътрешния си
Коментари Харесай

„Ще го помним завинаги“: Зеленски се сбогува емоционално с вътрешния си министър

Украинският президент Володимир Зеленски се сбогува прочувствено с вътрешния си министър Денис Монастирски, който почина в злополука с хеликоптер. " Всеки ден губим хора, които ще помним вечно и които съжаляваме, че не можем давърнем ", сподели Зеленски в ежедневното си видеообръщение в събота. Преди това 44-годишният мъж също е бил на погребалната работа за жертвите на злополуката.

За разлика от множеството други видеосъобщения, които разпространяваше от началото на съветската нападателна война, Зеленски не загатна настоящите събития на фронта или настояванията към Запада, където сега тече изострен спор за доставките на танкове за Украйна, изключително в Германия.

Спомен за украинските жертви на войната

Вместо това Зеленски напомни многото жертви, починали във войнатаи насочи прочувствено обръщение към сънародниците си.

" Да усетим какъв брой живота, какъв брой умни хора коства войната. Искам всички да почетем паметта й през днешния ден... ", сподели президентът.

Монастирски, който умря в сряда, беше почти на същата възраст като Зеленски. Само преди година и половина той бе поел поста министър на вътрешните работи. При злополуката с хеликоптер в киевското предградие Бравари починаха общо 14 души.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР