Украинският президент Володимир Зеленски проведе поредица телефонни разговори с чуждестранни

...
Украинският президент Володимир Зеленски проведе поредица телефонни разговори с чуждестранни
Коментари Харесай

Зеленски иска още подкрепа срещу Русия, благодари на съюзниците

Украинският президент Володимир Зеленски организира поредност телефонни диалози с задгранични водачи в миг, когато Москва наподобява подготвена да анексира част от територията на Украйна. Той благодари на съдружниците за поддръжката. Обсъдени са били редица въпроси, измежду които продължение на военната помощ за Киев и новия санкционен пакет на Европейски Съюз против Москва.

 
Благорадих още един път на президента Ердоган за неговата помощ за освобождението на наши хора от съветски плен. Командирите от " Азовстал ", които са в Турция, скоро ще могат да видят своите родственици. Работим за това. Обсъдихме още с президента Ердоган нашето по-нататъшно съдействие в региона на защитата, нашия отговор на всички нападателни стъпки, които Русия към този момент е подхванала и се готви да предприеме. С канцлера на Германия говорихме за подготовката на новия пакет със наказания на Европейска комисия – дружно би трябвало да го засилим още повече, а да не бъде алегоричен. Все още има какво да се добави към осмия пакет със наказания.
Володимир Зеленски, президент на Украйна 

Зеленски е разговарял още с водачите на Англия и Канада, генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Съединени американски щати работят дружно със съдружниците и сътрудниците по налагането на тежки стопански наказания на Москва, а Европейската комисия от своя страна също предложи против Русия да бъдат въведени нови ограничаващи ограничения.

Украинският президент е благодарил персонално на американския си сътрудник Байдън за новата военна помощ за Украйна за 1.1 милиарда $. Тя включва доставка на 18 усъвършенствани ракетни системи и други оръжия, за противопоставяне на дроновете, които Русия употребява против украинските сили. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР