Украинският президент Володимир Зеленски произнесе днес встъпителната реч на Срещата

...
Украинският президент Володимир Зеленски произнесе днес встъпителната реч на Срещата
Коментари Харесай

Зеленски към френските предприемачи: Имаме нужда от вас!

Украинският президент Володимир Зеленски произнесе през днешния ден встъпителната тирада на Срещата на бизнесмените във Франция (REF), проведена от работодателската организация МЕДЕФ (MEDEF), оповестява в. " Фигаро ". Чрез видеоконферентна връзка Зеленски прикани френските компании да развиват активност в Украйна след края на спора, с цел да може страната да се възвърне.

" Войната на Русия не е единствено колониална война. Те се пробват да унищожат всяка вяра на народите край нейните граници ", посочи Володимир Зеленски.

Украинският президент прикани френските компании да вземат участие във възобновяване на Украйна след войната. " Важно е да се възвърне Украйна след тази война. Обръщам се към вас, защото се нуждаем от вашето присъединяване във възобновяване на нашата инфраструктура ", уточни той. Зеленски насочи този апел към фирмите от автомобилната и хранителната индустрия, като ги предложения да развиват активност в страната му.

Двудневната среща на бизнесмените във Франция е отдадена на войната в Украйна и следствията от нея за енергийните доставки в Европа. Очаква се държавното управление да изиска предприятията да вземат участие в неговата тактика за понижаване на енергийното ползване, която ще бъде приложена в околните месеци, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР