Украинският президент Володимир Зеленски посети в четвъртък Международния наказателен съд

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети в четвъртък Международния наказателен съд
Коментари Харесай

Зеленски пристигна в Нидерландия

Украинският президент Володимир Зеленски посети в четвъртък Международния углавен съд (МНС) в Хага , който през март за хипотетично депортиране на деца от Украйна, предава Ройтерс

Зеленски, облечен обичайно в зелена тениска и панталон, беше посрещнат в съда от неговия ръководител, арбитър Пьотр Хофмански.

Русия, която не е член на МНС и отхвърля неговата пълномощия, отхвърля да е правила зверства по време на спора си с Украйна, който тя назовава " специфична военна интервенция ".

В първото си публично посещаване в страната Зеленски ще произнесе тирада по-късно сутринта, също в Хага, озаглавена " Няма мир без правдивост за Украйна ".

Украинският водач е посетил няколко задгранични столици, в това число Лондон, Париж и Вашингтон след нахлуването на Русия през 2022 година В Хага, той, където.
 Дания: Украйна към момента може да получи Ф-16
Дания: Украйна към момента може да получи Ф-16

Наскоро Полша съобщи на Киев няколко изтребителя МиГ-29

Нидерландия е мощен покровител на Украйна, като през февруари нидерландският министър председател Марк Рюте сподели, че, стига това да не докара НАТО до спор с Русия.

Зеленски, който се срещна с нидерландски депутати по-рано денем, също ще има срещи с премиера Марк Рюте и членове на Народното събрание, оповестиха от държавното управление преди визитата му.

Предсдателят на Европейската комисия, че в Хага ще бъде основан интернационален център за гонене на съветската експанзия в Украйна.

МНС може да преследва геноцид в Украйна, само че няма пълномощия върху хипотетични закононарушения по време на съветската експанзия..

Актът на експанзия се дефинира от Организация на обединените нации като " навлизане или нахлуване от въоръжените сили на страна (на) територията на друга страна или всяка военна окупация ".
 Кремъл: Заповедта на МНС за арест на Путин демонстрира очевидна неприязън към Русия
Кремъл: Заповедта на МНС за арест на Путин демонстрира очевидна неприязън към Русия

Москва реагирала " умерено "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР