Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия във варварство, след като

...
Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия във варварство, след като
Коментари Харесай

Зеленски нарече руския обстрел над Одеса варварство

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия във " безчовечие ", откакто в събота ракети улучиха Одеса единствено ден, откакто двете страни реализираха съглашение за освобождение на износа на милиони тонове украинско жито.

12 часа след подписването на документите Москва обстрелва с две ракети " Калибър " пристанището на града, а още две бяха обезвредени от противовъздушната защита. Одеса, Черноморск и Южне бяха черноморските пристанища, през които бе контрактувано безвредното изнасяне на стоката.

" Това потвърждава единствено едно - без значение какво Русия споделя и дава обещание, ще откри метод да не го извърши, " споделя Зеленски в среща с американски конгресмени, представен от Guardian.

Обстрелът над Одеса бе наказан строго от НАТО, Европейския съюз, Съединени американски щати, Англия, Германия и Италия.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен разяснява обстановката с думите, че " тази офанзива слага съществено подозрение върху достоверността на поетия от Кремъл ангажимент. "

" Русия носи отговорност за задълбочаването на световната продоволствена рецесия и би трябвало да спре експанзията си, " прибавя той.

Британският външен министър Лиз Тръс показва, че този процес е доказателство, че не може да се има доверие на съветския президент Владимир Путин.

Турският министър на защитата твърди, че от Москва са отрекли пред Анкара да имат каквато и да е връзка с ракетния обстрел - той не бе упоменат нито от съветското министерство на защитата, нито във вечерния боен отчет.

Русия и Украйна са значими международни експортьори на пшеница и вследствие на това войната повиши цените на храните в световен проект. Според Световната стратегия по прехраната зародилата рецесия е тласнала 47 милиона души към апетит.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР