Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че се опитва да

...
Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че се опитва да
Коментари Харесай

Зеленски обвини Русия, че се опитва да унищожи Донбас

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че се пробва да унищожи Донбас и всички, живеещи там, съобщи АП.

" Постоянните брутални бомбардировки, непрекъснатите съветски удари по инфраструктура и жилищни региони демонстрират, че Русия желае да изпразни тази територия от хора. Затова отбраната на нашата земя, отбраната на нашия народ, е безусловно борба за живот ", сподели той в своето видеообръщение към нацията.

По думите му градовете в Донбас ще оцелеят единствено в случай че Украйна продължава да се държи.

" Ако съветските нашественици съумеят да осъществят желанията си даже отчасти, те разполагат с задоволително артилерия и авиация да трансфорат целия Донбас в отломки. Както направиха с Мариупол ", сподели Зеленски.

Той разказа Мариупол, който в миналото беше един от най-развитите градове в района, в този момент е " съветски концентрационен лагер измежду руините ".

В огромния северен град Харков ситуацията е " брутално ", само че украинските войски и сътрудниците на разузнаването са постигнали " значими тактически триумфи ", добави Зеленски, без да прецизира.

По отношение на убития при съветските удари против Киев публицист Зеленски изрази съболезнованията си на фамилията на Вира Хирич. Украинският президент съобщи, че тя е 23-ият публицист, погубен във войната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР