Украинският президент Володимир Зеленски не се интересува от преговори с

...
Украинският президент Володимир Зеленски не се интересува от преговори с
Коментари Харесай

Зеленски категоричен, не се интересува от преговори с Путин

Украинският президент Володимир Зеленски не се интересува от договаряния с съветския президент Владимир Путин. Това заявява самият той в изявление за Sky News. „ Не е забавно да се срещаме с него и да приказваме. Наистина не разбирам кой взима решенията в Русия ", споделя Зеленски и отбелязва, че след началото на войната в Украйна Путин за него е " никой ".

Опитите за дипломация сред двете страни започнаха малко след началото на нахлуването на Русия в Украйна, само че стигнаха до точката на заледяване след разкритията за клането в Буча. През октомври предходната година Зеленски вкара в деяние решението на Съвета за национална сигурност и защита, което не разрешава договаряния с сегашния президент на Руската федерация. По-късно украинският президент изброи пет условия за договаряния. Впоследствие съобщи, че Украйна не отхвърля договаряния с Руската федерация. Тогава обаче Кремъл се отнесе скептично към опция за договаряния в сегашната обстановка. 

Президентът на Украйна Владимир Зеленски от дълго време е престанал да бъде вероятен съперник на съветския президент Владимир Путин, реагира през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той направи изказването в отговор на медиите, които го помолиха за коментар за думите на Зеленски.  „ Не мисля, че е нужен отговор “, сподели Песков. „ Самият той /б. ред. Зеленски/ от дълго време е престанал да бъде вероятен конкурент и съперник на президента Путин “, добави Песков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР