Украинският президент Володимир Зеленски настоя за незабавно присъединяване на неговата

...
Украинският президент Володимир Зеленски настоя за незабавно присъединяване на неговата
Коментари Харесай

Зеленски бърза: Незабавно членство на Украйна в ЕС!

Украинският президент Володимир Зеленски настоя за неотложно присъединение на неговата страна към Европейски Съюз по нова специфична процедура. Зеленски увери, че Украйна е признателна на сътрудниците си за съпричастността и помощта.

" Но нашата цел е да бъдем дружно с всички европейци и най-важното - да бъдем равнопоставени ", сподели той.

" Сигурен съм, че го заслужавахме. Сигурен съм, че всичко това е допустимо ", акцентира президентът.

В същото време шефката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен нееднозначно даде мнение, че Украйна принадлежи на Европейския съюз и блокът би желал страната да се причисли към него, само че с уклончивото " с времето ".

" Наистина те принадлежат към европейското семейство. Те са едни от нас и ние желаеме да влязат в Европейски Съюз ", сподели фон дер Лайен.

" Всяка война има цена и солидарността с Украйна е голяма. Ако погледнете бежанците, които одобряваме в Европейски Съюз, финансовата поддръжка и военното съоръжение, което предоставяме, всичко това демонстрира какъв брой мощна е солидарността с Украйна. Те споделят нашите полезности. Защитават нашите правила. Украйна взе участие в някои наши процеси, като да вземем за пример интеграцията на украинския пазар към единния пазар. Имаме тясно съдействие в енергетиката и други сфери. Те принадлежат към нас. Те са едни от нас и желаеме да се причислят ", съобщи ръководителят на Европейска комисия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР