Украинският президент Володимир Зеленски настоя за необходимостта от затягане на

...
Украинският президент Володимир Зеленски настоя за необходимостта от затягане на
Коментари Харесай

Киев подкрепя новите санкции срещу Москва, докато най-ожесточените битки продължават в Донецк

Украинският президент Володимир Зеленски настоя за нуждата от стягане на глобите против Русия , с цел да се постави завършек на 14-месечната инвазия в Украйна. В същото време Киев желае повече муниции, до момента в който интензивните боеве не престават в Източна Украйна.

През 2014 година Русия окупира украинския полуостров Крим и от този момент поддържа военните дейности в Донбас , а през февруари предходната година стартира пълномащабно навлизане в Украйна

Украинските военни оповестиха в неделя, че " най-ожесточените " боеве сега се водят над градовете Бахмут и Мариинка в Донецка област.

Местните управляващи в Харков споделиха, че гражданската инфраструктура гори, откакто минимум пет съветски ракети са блъснали града и района през нощта.

Междувременно съветското министерство на защитата заяви, че неговите сили са постигнали триумфи в Бахмут, превземайки три блока в града, чието население преди войната беше над 70 000 души. В момента градът е унищожен от траялата месеци съветска атака.

Радио Свободна Европа (RFE/RL) не може без значение да удостовери претенциите на бойното поле от която и да е страна в региони на най-интензивни борби.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили сподели, че главните старания на Русия са съсредоточени върху настъпателни интервенции в регионите на Бахмут, Маривка и Авдиивка. Щабът добави, че съветските " отбранителни интервенции " не престават на юг във и към Запорожие , където се намира окупирана атомна електроцентрала и Херсон .

През миналото денонощие украинските сили са отбили 58 офанзиви. Щабът предизвести за опцията от ракетни и въздушни удари.
Новите наказания за Русия
В постоянното си видеообръщение късно в събота Зеленски сподели, че спомагателните " пакети от наказания за Русия се създават в елементи ".

По думите му координирането на напъните за наказване на Русия " е една от основните взаимни задания за всички, които търсят по-бърз завършек на войната, по-бърза победа за нас – да отстраняваме опциите за Русия за заобикаляне на глобите ".

В момента Европейският съюз работи върху своя 11-ти пакет от стопански и дипломатически наказания против Русия от началото на пълномащабното навлизане на 24 февруари 2022 година

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че идните наказания ще бъдат ориентирани главно към попречване на заобикалянето на съществуващите ограничавания против Русия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР