Министерският съвет съобщи в четвъртък, че България вече има конкретен

...
Министерският съвет съобщи в четвъртък, че България вече има конкретен
Коментари Харесай

България може да се присъедини към ОИСР до края на 2025

Министерският съвет заяви в четвъртък, че България към този момент има съответен период за присъединението си към Организацията за икономическо съдействие и развиване ( Организацията за икономическо сътрудничество и раз ) - края на 2025 година

Новината идва, откакто при започване на 2022 година страната за присъединение. Година по-късно Организацията за икономическо сътрудничество и раз, който регистрира напредъка на България в макроикономически проект, само че отбелязва и потребността от промени в областта на фискалната непоклатимост, корупцията, сивата стопанска система и обществената политика.

След среща сред служебния министър председател Димитър Главчев и генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Матиас Корман стана ясно, че 31 отчета на комитетите на организацията във връзка с България са признати, като остават още 26 . Кандидатите за участие се правят оценка от над 20 комисии.

Целта на влиятелната организация е да усилва стопанските системи на страните членки, да подтиква пазарната икономическа система и да подкрепя разрастването на свободната търговия. Към момента в Организацията за икономическо сътрудничество и раз членуват 38 страни, някои от които са измежду най-богатите в света.

България подаде молба за участие преди 17 години. Присъединяването към Организацията за икономическо сътрудничество и раз може да увеличи броя на вложенията в страната и да дъде опция на страната да взе участие във вземането на значими решения по световни тематики.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР