Наказанието за разпространение на детска порнография в Германия беше реформирано

...
Наказанието за разпространение на детска порнография в Германия беше реформирано
Коментари Харесай

Бундестагът намали минималната присъда за детска порнография

Наказанието за разпространяване на детска порнография в Германия беше реформирано за следващ път след масирани рецензии от страна на специалисти, съобщи ДПА. Късно нощес Бундестагът понижи минималната присъда за разпространяване от една година на шест месеца, а за достъп и владеене на такива материали - на три месеца.

" Това, което беше с положителни планове, докара до голям брой проблеми в практиката на наказателното гонене ", изясни министърът на правораздаването Марко Бушман.

Наказанията бяха увеличени през 2021 година Оттогава всеки, който популяризира изображения на полово принуждение над деца, е застрашен от присъда затвор сред една и десет години. Новата промяна не трансформира оптималната присъда. 

Тъй като обаче в Наказателния кодекс на Германия простъпките, за които се планува минимална присъда от една година затвор, се смятат за закононарушения, породи неочакван проблем. Например родителите, които откриват детска порнография в чатовете на детето си и желаят да предупредят другите, рискуват да бъдат наказани на затвор, в случай че препратят файловете по нехайство.

Поради увеличението на минималната присъда към този момент не беше допустимо да се избегне наказването. Ето за какво законодателите още веднъж понижиха минималната присъда.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР