Украинският президент, Володимир Зеленски, каза днес пред лидерите на НАТО,

...
Украинският президент, Володимир Зеленски, каза днес пред лидерите на НАТО,
Коментари Харесай

Зеленски: Русия иска да диктува бъдещия световен ред

Украинският президент, Володимир Зеленски, сподели през днешния ден пред водачите на НАТО, че страната му се нуждае от по-модерни оръжия и пари, с цел да се отбрани от Русия, като предизвести, че упоритостите на Москва не стопират до Украйна.

Той дефинира месечните разноски за отбрана на Украйна против съветската инвазия на към 5 милиарда $.

" Това не е война, която Русия води единствено против Украйна. Това е война за правото да диктува изискванията в Европа - за това какъв ще бъде бъдещият международен ред ", сподели той във виртуално послание към среща на върха на Запада защитителен съюз в Мадрид.

„ Ето за какво е безусловно належащо да се поддържа Украйна, даже и в този момент, с оръжия, финанси и политически наказания против Русия, които ще спрат способността ѝ да заплаща за войната. "

Зеленски сподели, че Украйна се нуждае от съвременни системи за ракетна и противовъздушна защита, с цел да противодейства на съветската артилерия.

„ Като ни ги предоставите, можете изцяло да разрушите тактиката на Русия за заличаване на градове и тероризиране на цивилните “, сподели той.

Зеленски сподели, че Русия не желае да спре с завладяването на региони в Южна Украйна или региона на Донбас в Източна Украйна, където се водят най-тежките борби на войната.

" Тя желае да погълне град след град в Европа, които съветското управление счита за своя благосъстоятелност, а не за самостоятелни страни. Това е същинската цел на Русия ", сподели той.

" Въпросът е - кой е идващият за Русия? Молдова? Балтийските страни? Полша? Отговорът е всички. "

Той сподели, че НАТО приспособява нова 10-годишна тактика, която е " преди всичко тактика за сигурността на вашите общества, вашите страни ", до момента в който Украйна страда от " крилати ракети, изтезания, убийства на деца, изнасилвания на дами ".

„ Финансовата поддръжка за Украйна в този момент е не по-малко значима от помощта с оръжие “, сподели той. " Нуждаем се от към 5 милиарда $ на месец - и това е фундаментално нещо. Точно това е належащо за защитата, за сигурността. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР