Украинският президент Володимир Зеленски говори за първите стъпки на данъчната

...
Украинският президент Володимир Зеленски говори за първите стъпки на данъчната
Коментари Харесай

Ако можете, плащайте, ако не можете - няма въпроси: Зеленски обяви данъчна реформа |

Украинският президент Володимир Зеленски приказва за първите стъпки на данъчната промяна в Украйна, оповестява украинската организация УНИАН.

Той разгласи това във видеопослание, оповестено в канала на президентската администрация в Telegram.

" Кабинетът на Украйна се споразумя за пакет от решения в поддръжка на нашата стопанска система. За да може бизнесът да работи, да има работа за хората. Когато сигурността го разрешава. Там, където хората са подготвени за това ", означи президентът.

Вместо Данък добавена стойност и налог върху доходите се вкарва ставка от 2% от оборота и опростено счетоводство. За физическите лица-предприемачи се вкарва непринудено заплащане на единния налог. " Ако можете, плащайте, в случай че не можете - няма въпроси ", изяснява Зеленски. Според украинското законодателство физическите лица могат да се записват като бизнесмени (т.нар. ФОП) и да осъществят облаги без да се записват като юридически лица.

Втората огромна промяна е максималното дерегулиране на бизнеса.

" Да премахнем всички инспекции за всички предприятия. Всички да работят обикновено, а градовете да се върнат към живот. Животът да продължи на всички места, където няма боеве. Има единствено едно изискване: да гарантирате, че бизнесът ви действа обикновено в границите на украинското законодателство ", съобщи президентът.

Той добави, че това са единствено първите два стадия от новата данъчна промяна.

На 14 март Володимир Зеленски съобщи, че държавното управление ще показа нов данъчен модел за Украйна по време на войната и в следвоенния интервал.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР