Украинският президент Володимир Зеленски атакува гневно българския си колега Румен

...
Украинският президент Володимир Зеленски атакува гневно българския си колега Румен
Коментари Харесай

Политико: Срещата на Зеленски с Радев протече по-зле от очакваното

Украинският президент Володимир Зеленски нападна яростно българския си сътрудник Румен Радев в излъчена по малкия екран остра замяна на реплики в София и изрично се разгласи против опълчването на Радев на въоръжаването на Украйна. Това написа  след срещата на Зеленски и Радев.

Изданието отбелязва, че българският президент, очевидно стъписан от възмущението на Зеленски, е помолил публицистите да изоставен залата в президентството, където се организираше срещата. (Това е малко заздравен трагичен резултат, тъй като всекидневно от диалозите на Радев открита, в случай че изобщо е, е някаква част - встъпителни думи, първи 5-10 минути и така нататък - бел. ред.)

Зеленски беше на посещаване в България, за да се срещне основно с пронатовското и проевропейско държавно управление на министър-председателя Николай Денков, което поддържа износа на оръжие за Украйна и също по този начин изследва способи за продажба на нуклеарно съоръжение за цивилен цели, отбелязва “Политико ”.

Срещата с Радев  мина даже по-зле от предстоящото, установи още медията.

" Не дай си Боже да ви сполети някаква покруса и да се окажете на моето място ", цитира медията Зеленски. " И в случай че хората със споделени полезности не оказват помощ, какво ще вършиме? Ще кажете: Путин, апелирам те, заграби българската територия? "

" Не, вие, като същински президент, сигурен съм, че не бихте позволили компромис с вашата самостоятелност. Ваше право е да не подкрепяте помощта за Украйна. Но в действителност бих желал да ме разберете вярно ", е цитиран Зеленски, до момента в който, както написа “Политико ”, Радев се взирал в бележника пред себе си.

Като отхвърли предлагането на Радев за дипломатическо решение, Зеленски акцентира, че Кремъл е почнал " война на заличаване против украинците, а не против други страни " и съобщи, че държавното управление на София - в несъгласие с Радев - е имало право да доставя оръжие.

" Искам също по този начин да ви кажа, че с каквото и да разполага вашата войска във връзка с боеприпасите, то няма да е задоволително, с цел да се бие с Руската федерация. Вие нямате неприятна войска, хората ви са положителни, само че това няма да е задоволително да се биете против 160 милиона души. Ето за какво е добре да  се дадат [оръжия], с цел да можем [ние] да се пазиме [сами] и войната да не пристигна при вас ", сподели украинския президент.

" Украйна и НАТО би трябвало да имат общи полезности. Не може да бъде иначе ", добави Зеленски. " Не можеш да подкрепяш Русия и да поддържаш балансираща позиция, тъй като Русия желае да унищожи НАТО, желае да унищожи Европа и Европейския съюз; това са техните цели. Разбирате ли ме? "

Преди да продължи диалогът, президентът Радев изиска телевизионните екипи да изоставен залата, показва “Политико ”.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР