Украинският полк „Азов“ заплаши руския президент Владимир Путин и руските

...
Украинският полк „Азов“ заплаши руския президент Владимир Путин и руските
Коментари Харесай

„Азов“ към Путин: Ще бъдеш екзекутиран, а твоите военнопрестъпници ще бъдат намерени

Украинският полк „ Азов “ заплаши съветския президент Владимир Путин и съветските военнопрестъпници, че закононарушенията им на украинска земя няма да останат ненаказани.

Временно изпълняващият длъжността пълководец на полка майор Никита Надточий записа видеообръщение след клането на украински военнопленници в затвор в Еленовка. Украйна прикани Русия да даде достъп на Организация на обединените нации и Червения кръст, които да проведат без значение следствие на случилото се в затворническия лагер. Киев упрекна окупаторите, че са атакували съзнателно лагера. Затворът се обитава във военни бараки в Еленовка в Донецка област. Градът е покрай фронтовата линия на сраженията сред съветските и украинските сили за надзор на Донбас.

Руското посолство в Лондон даже си разреши да каже, че военнопленниците на Украйна би трябвало да бъдат обесени. „ Искам да припомня на Путин, който е персонално виновен за това закононарушение, че не се приказва за въжето в къщата на обесения “, сподели водачът на „ Азов “. Преминавайки на съветски, Надточий се обърна към съветския деспот. „ Вие самите ще бъдете екзекутирани. Варварската ви подимперия ще бъде унищожена ", сподели той.

Командирът на полка означи неизбежността на наказването за забърканите в това извънредно закононарушение. „ Ние считаме нападението над Еленовка за акт на обществена екзекуция. Русия го извърши безнаказано. Те са привикнали, че никой няма да ги изправи пред правораздаването, даже за нарушение на законите, разпоредбите и обичаите на войната. Ето за какво, ние, „ Азов “, Украйна и целият цивилизован свят би трябвало да отвърнем на удара. Вече откриваме имената на причинителите и уредниците на изтезанието на нашите пленници. Ще ги намерим където и да са - в окупираните територии на Украйна, в Русия или в трети страни. Украйна като страна ще обезпечи заслужено наказване ", сподели той.

В пълномащабната война, която Русия стартира против Украйна непредизвикано на 24 февруари, съветските бойци ежедневно правят военни закононарушения, в това число убийства на невъоръжени цивилни. До момента са регистрирани 24 632 военни закононарушения на окупаторската войска, в това число убийството на 358 деца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР