Украинският парламент даде първоначално одобрение на законодателство, което ще направи

...
Украинският парламент даде първоначално одобрение на законодателство, което ще направи
Коментари Харесай

Украйна забранява Православната църква, бъка от руски шпиони

Украинският парламент даде в началото утвърждение на законодателство, което ще направи незаконни религиозни организации, свързани с Русия - мярка, която Украинската православна черква (УПЦ) одобри като директно ориентирана към нея поради обвиняванията в съдействие с Русия от страна на управляващите в Киев.

След нахлуването на Русия в Украйна против представители на УПЦ са били формирани 68 наказателни каузи, в това число обвинявания в държавна измяна, осведоми на 19 октомври Украинската работа за сигурност, напомня " Ройтерс ".

УПЦ има исторически връзки с Москва, само че споделя, че към този момент не е обвързвана с Руската православна черква. Институцията отхвърля обвиняванията, отправени против нея от управляващите в Киев, и споделя, че проектозаконът би бил противоконституционен.

Ярослав Железняк, член на Върховната рада на Украйна, разгласява в своя профил в " Телеграм " фотография от пленарната зала, на която се виждат резултатите от гласуването на Законопроект №8371 за възбрана на религиозни организации, свързани с Руската федерация, признат на първо четене с 267 гласа " за " против 15 " срещу ". Двама са се въздържали, а 17 не са взели участие в гласуването.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР