На 18 май в Украйна влезе в сила закон, позволяващ

...
На 18 май в Украйна влезе в сила закон, позволяващ
Коментари Харесай

Повече от 3000 украински затворници искат да се сражават

На 18 май в Украйна влезе в действие закон, допускащ на избрани категории осъдени да изоставен пандиза предварително посредством подписване на договор с въоръжените сили на Украйна. През последните няколко дни повече от 3 хиляди пандизчии са подали съответните молби, сподели заместник-министърът на правораздаването Елена Висоцкая, представена от съветската работа на БиБиСи.

" Това предвиждахме преди приемането на този закон ", означи тя.

Министърът на правораздаването Денис Малюска сподели по-рано този месец, че съгласно този закон ще бъде допустимо да се активизират до 20 хиляди наказани, но  " не може да се каже, че всичките 20 хиляди, които идентифицирахме като евентуални, ще се причислят ", означи неговият заместител Висоцкая във вторник.

Украинското законодателство разрешава на наказаните да бъдат освободени от наказване при изискване че сключат контракт с въоръжените сили. В същото време, за разлика от съветската процедура, появила се още през 2022 година, той не разрешава освобождението на наказани за тежки насилствени закононарушения.

В Русия от лятото-есента на 2022 година наказаните за тежки закононарушения, в това число ликвидиране, са изпратени на война. През 2023 година беше създадена специфична процедура за " условно освобождение ", която се ползва за наказаните по всички обвинявания като се изключи " екстремистки ", " терористични " и за закононарушения против половата цялост на малолетни. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР