Украинският министър на отбраната Олексий Резников подаде оставка. По-рано президентът

...
Украинският министър на отбраната Олексий Резников подаде оставка. По-рано президентът
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Украйна подаде оставка

Украинският министър на защитата Олексий Резников подаде оставка . По-рано президентът Володимир Зеленски разгласи промяната му с Рустем Умеров, който беше началник на Фонда за държавна благосъстоятелност, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Едно от главните си достижения като министър на защитата на Украйна Олексий Резников назова смяната на парадигмата в мисленето на западните сътрудници на Киев .

Когато дойде във Вашингтон няколко седмици преди нахлуването на Русия и изиска страната му да получи системата за противовъздушна защита Stinger в Украйна за битка с съветски самолети, той получи отговор: " Не, Олексий, това е невероятно ".

Година и половина по-късно западните танкове вземат участие в украинската атака, а предаването на съвременни изтребители на украинските въоръжени сили е единствено въпрос на време.

Но тъкмо по този въпрос хората към президента Зеленски започнаха да подлагат на критика Резников в последно време: системата за западни доставки на оръжие за Украйна не е изцяло построена и освен Западът е отговорен за това.

В връзките сред Резников и канцеларията на президента на Украйна през последната година и половина сякаш се е натрупала известна доза взаимна отмалялост. Адвокатът Резников от дълго време алармира за готовността си да напусне за по-разбираема служба министър на правораздаването.

Въпреки това сегашната ротация на личния състав мъчно може да се назова техническа. Тя протича под съпровода на, осъществявани от Министерството на защитата. Самият Резников поредно отхвърля всички обвинявания.

По всяка възможност след оставката от поста министър Олексий Резников ще оглави украинското посолство във Англия.

Ако обаче това предопределение се случи преди присъдата на чиновниците на реда дали е имало злоупотреби при закупуването на храна и зимни униформи, това в очите на доста украинци ще се трансформира в неприятен казус, показващ, че управляващите са определили неправилно целите си по време на войната.
 Зеленски: Всяко вътрешно изменничество провокира гняв
Зеленски: Всяко вътрешно изменничество провокира гняв

Вие би трябвало да работите в Украйна и за ползите на украинския народ, изиска президентът

В неделното си послание Володимир Зеленски уточни наследника на Резников - това е ръководителят на Фонда за държавна благосъстоятелност на Украйна Рустам Умеров , чиято кандидатура ще бъде прегледана от Върховната рада тази седмица. 41-годишният Умеров не е изцяло незнаен, само че не можете да го наречете и прекомерно обществен.

Умеров е икономист по обучение, работил е в областта на телекомуникациите и вложенията, в същото време е бил член на Меджлиса на кримско-татарския народ и асистент на неговия водач Мустафа Джемилев по правата на индивида и интернационалната активност.

През 2019 година той беше определен в Народното събрание от партията " Гласът " на артиста Святослав Вакарчук, беше създател и съавтор на десетки законопроекти, от, който подразни Кремъл до отбраната на правата на лекарите по време на пандемията.

След съветската инвазия Умеров се причисли към украинската делегация на договарянията с Русия и, както писаха западните медии, е могло да бъде токсичен на тези договаряния (самият той отхвърли това).

Умеров взе участие в размяната на пленници: точно той отлетя за Саудитска Арабия по време на. Той към този момент беше там в сан на началник на Фонда за държавна благосъстоятелност на Украйна - той беше назначен на тази служба през септември 2022 година

Невоенното минало на Умеров не би трябвало да бъде смущаващо. Първо, това е нормална процедура за страните от НАТО, към които Украйна се стреми да се причисли. Второ, през цялото време на огромната война в Украйна беше основана система, когато Генералният щаб води война, а Министерството на защитата обезпечава логистиката на войната, взема политически и стопански решения, които обезпечават войната..

Според отзивите - Умеров е интелигентен и способен, има най-широката мрежа от контакти в Украйна и чужбина, което е значимо - той приказва освен британски, само че и турски и е добър комуникатор.

Освен това - и това е доста значимо в днешна Украйна - той има положителни връзки с ръководителя на президентската канцелария Андрий Йермак, който постоянно е именуван най-влиятелният човек в страната .

В Киев има задоволително хора, които виждат във евентуалното назначение на кримския татарски политик Умеров мощно и разбираемо обръщение от президента Зеленски към западните специалисти и политици, които през последните седмици все по-често разказват сюжети за края на войната, при които част от територията на Украйна ще остане под съветско ръководство.
 Резников: Контранастъплението на Украйна се бави, само че се развива по проект
Резников: Контранастъплението на Украйна се бави, само че се развива по проект

Той чака победа на Украйна през 2024 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР