Украинският град Одеса отново стана мишена на руски ракетни атаки.

...
Украинският град Одеса отново стана мишена на руски ракетни атаки.
Коментари Харесай

Руски атаки в Одеса, 14 души са пострадали

Украинският град Одеса още веднъж стана цел на съветски ракетни офанзиви. 14 души са потърпевши, по данни на локалните управляващи.

Руска ракета е попаднала в пощенски разпределителен център, като е предизвикала пожар в складови пространства. Всички чиновници в комплекса са съумели да се укрият в бомбоубежище и измежду тях няма наранени, заяви шефът на компанията " Нова поща " Володимир Поперешнюк.

Украински дронове са нанесли вреди на енергийната инфраструктура и са предизвикали прекъсване на електричеството в Орловска и Курска област в Русия. Атаки с безпилотни апарти са били ориентирани и против енергийни обекти в Смоленска област. Преди към час беше анулирана въздушната паника в Курска, Воронежка и Белгородска област.

Държавният департамент на Съединени американски щати упрекна Русия, че е употребила химическото вещество хлорпикрин против украинските сили в нарушаване на Конвенцията за възбрана на химическите оръжия. Според Вашингтон, " потреблението на тези химикали не е изолиран случай и евентуално е стимулирано от желанието на съветските елементи да изместят украинските сили от укрепени позиции ".

Съединените щати оповестиха нови наказания, ориентирани против съветски и задгранични компании и физически лица, свързани с съветската инвазия в Украйна.

Освен съветски отбранителни компании и китайски юридически лица, глобите засягат и няколко проучвателен звена и компании, участващи в съветските стратегии за химически и биологични оръжия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР