Първият транссексуален политик в Русия се върна към пола, който

...
Първият транссексуален политик в Русия се върна към пола, който
Коментари Харесай

Първият транссексуален политик в Русия пак стана мъж, извини се на нацията

Първият транссексуален политик в Русия се върна към пола, който му е избран при раждането, като се извини на нацията и съобщи, че е бил " родолюбец ".

34-годишният Роман Алешин, който преди този момент се е казвал Юлия Алешина, сподели в обява в Telegram, че е взел решението по време на православния пост, когато майка му му споделила, че е кръстен на седем месеца.

" Прегледах старите албуми на моите предшественици, помолих се за тях и това оказа помощ да привикна с концепцията, че съм мъж ", написа той и прибавя: " Аз съм родолюбец на моята страна, по тази причина пребивавам в Русия. Извинявам се на целия съветски народ! "

Алешин сподели, че изборът за преход е пристигнал след интервал на " духовна тъга " преди втората неделя на Великден, добавяйки: " В последна сметка промяната от един психически пол на различен е сложна ".

Новата профилна фотография на Алешин го демонстрира с подстригана коса и брада.

Идентифицирайки се като жена и носейки дълга руса коса, Алешин преди този момент е бил началник на районното поделение на партията " Гражданская самодейност " (Гражданска инициатива) в района Алтай в Сибир. Той планираше да се кандидатира за губернатор на района предходната година, само че не събра задоволително подписи за поддръжка, с цел да се записва.

Той цитира ново законодателство в Русия, което не разрешава интервенциите за промяна на пола като причина, заради която повече хора не са склонни да го поддържат. Законът, утвърден от президента Путин през юли, също забрани хормоналната терапия като част от процеса на преход към пола и направи невероятно смяната на пола на човек в публични документи или обществени регистри. По-рано Алешин сподели, че преходът му от мъж към жена е лишил към година и половина.

Алешин сподели във вестникарско изявление през септември, че ръководещата партия на Путин " Единна Русия " е " приела този закон, с цел да завоюва известност и да се задържи на власт допустимо най-дълго ", добавяйки: " Това ще сътвори повече ненавист в обществото ".

Законодателството е част от вълна от дискриминация против LGBTQ хора в Русия през последното десетилетие. Страната забрани всякакво обществено утвърждение на " нетрадиционни полови връзки " измежду малолетни през 2013 година и разшири обсега на възрастните през 2022 година Еднополовите бракове бяха неразрешени през 2020 година

Путин и неговите съдружници в православната черква обявиха, че ограниченията са нужни за отбрана на " обичайните фамилни полезности ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР