Украинският главен прокурор каза вчера, че е започнало разследване на,

...
Украинският главен прокурор каза вчера, че е започнало разследване на,
Коментари Харесай

Разследват предполагаем разстрел на украински военнопленник от руски военни

Украинският основен прокурор сподели през вчерашния ден, че е почнало следствие на, по думите му, " бруталното и безочливо ликвидиране на невъоръжено лице ", запечатано на видео и публикувано в обществените мрежи, и упрекна Русия в нарушение на законите на войната, съобщи Ройтерс.
Украинците бяха потресени от видеозапис, за който се твърди, че демонстрира по какъв начин съветски бойци са простреляли украински военнопленник.
Комисарят по правата на индивида в украинския парламент Дмитро Любинец назова снимания хипотетичен разстрел " израз на подлост и измама ". 
Убийството на пандизчии е нарушаване на Женевските конвенции, акцентира той. Любинец е изпратил видеото на свои сътрудници в чужбина като доказателство за " следващото военно закононарушение от страна на Русия ". 
Автентичността на видеото не може да бъде доказана от самостоятелен източник,  посочва ДПА.
Записът беше оповестен от разнообразни медии, като да вземем за пример интернет портала " Украинска истина ". В него мъж в украинска униформа, изравен в гориста околност, крещи " Слава на Украйна ", след което пада покосен от няколко изстрела. Глас зад кадър споделя на съветски: " Умри, куче! ".
Руското министерство на защитата към този момент не е дало отговор на запитванията за коментар по тематиката. Украинските управляващи нямат визия къде и по кое време е изработен записът, показва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР