Украинските войници се сблъскват с прекъсвания на сателитната интернет услуга

...
Украинските войници се сблъскват с прекъсвания на сателитната интернет услуга
Коментари Харесай

Украински официални лица съобщават за „катастрофални“ прекъсвания на Starlink

Украинските бойци се сблъскват с спирания на сателитната интернет услуга Starlink по време на опитите си да освободят територия, превзета от съветските войски. Това оповестяват от Financial Times.
Двама държавни чиновници, говорещи при изискване за анонимност, споделят детайлности.
Заявиха пред изданието, че бойците са имали компликации със свързването към сателитната интернет услуга, когато са навлизали в градове. И по-точно тези, които напълно неотдавна са били освободени от съветските войски.

Един държавен чиновник от Украйна съобщи, че спиранията са довели до „ пагубна “ загуба на връзка сред военните сили. Друг чиновник съобщи, че неналичието на интернет връзка е довела до под паника позвънявания от страна на бойците към линиите за помощ.
Роман Синичин, координатор във фондация, която подарява системи Starlink на украинската войска, обясни обстановката.
Проблемът може да е породен от представители на. Има чиновници, които работят, с цел да се уверят, че съветските бойци не могат да употребяват технологията. По време на проблемите със свързаността, освобождението на някои от регионите към момента не е било оповестено. Говорител на SpaceX не е дал отговор на настояването за коментар.
Украйна стартира да употребява Starlink за първи път през февруари.
Главният изпълнителен шеф на SpaceX Илон Мъск изпрати на Украйна комплекти Starlink, единствено два дни откакто Русия нахлу в Украйна. Това беше първата от многото колета за страната, които помогнаха на Украйна да остане обвързвана на фона на съветските офанзиви. Имаше и хакерска офанзива против доставчика на сателитни услуги за нейната войска.
През юни SpaceX заяви, че е доставила 15 000 комплекта Starlink на Украйна през първите три месеца от нашествието.
През април в. „ Вашингтон пост “ заяви, че Американската организация за интернационално развиване (USAID) е платила на SpaceX към 2 млн. $ – за изпращането на 1 333 терминала в Украйна.

Още първоначално украински публични лица и военни водачи похвалиха този ход. Един американски военачалник съобщи, че Starlink „ изцяло е унищожил осведомителната акция на Путин “. 
Както и опитите за заглушаване на украинския президент Володимир Зеленски.
Но не всичко, което Мъск е направил, е било възприето позитивно от украинските публични лица. Миналата седмица милиардерът взе отношение по спора сред. Той предложи жителите на окупираните територии да гласоподават в коя страна избират да живеят. Предложението му беше посрещнато с остра рецензия.
Дори Зеленски се подигра на опита на Мъск да реши рецесията – в Twitter.
Кой @elonmusk ви харесва повече? Този, който поддържа Украйна? Този, който поддържа Русия?

Мъск също по този начин съобщи, че решението му да задейства Starlink в Украйна е било възприето с отрицание от Пекин. В изявление за FT той съобщи, че Пекин е изискал от него да не продава интернет услугата в Китай.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР