Стартъп компанията Anthropic обнови своята политика, за да позволи на

...
Стартъп компанията Anthropic обнови своята политика, за да позволи на
Коментари Харесай

Anthropic позволява на децата да използват неговата AI технология

Стартъп компанията Anthropic обнови своята политика, с цел да разреши на малолетните консуматори да употребяват нейните генеративни AI-системи при избрани условия.

Според блога, децата и младежите ще могат да употребяват странични приложения, основани на моделите на компанията. Това изисква разработчиците на услуги да внедрят избрани функционалности за сигурност и да разкрият на потребителите какви Anthropic технологии са интегрирали.

Сред условията, изброени от стартъпа: включването на логаритъм за инспекция на възрастта, система за модериране и пречистване на наличието, както и механизми за наблюдаване и докладване. Освен това разработчиците би трябвало да обезпечат просветителни запаси по отношение на „ безвредното и отговорно “ потребление на AI за малолетни.

Компанията сподели, че може да даде „ механически ограничения “, ориентирани към адаптирането на AI-продуктите за децата и младежите. Например, да даде „ подсказка на системата за сигурност “, която организациите, ориентирани към малолетните, ще би трябвало да ползват.

Разработчиците, употребяващи AI-технологията на Anthropic, също би трябвало да съблюдават „ използваните “ разпореждания за отбрана на децата и поверителността на данните, в това число и Закона за отбрана на поверителността на децата онлайн.

Компанията споделя, че възнамерява „ от време на време “ да преглежда приложенията за сходство. Ако те неведнъж се нарушават, Anthropic ще стопира или изтрива сметки.

Компанията добави, че разработчиците би трябвало „ ясно да заявят “ сходството на формалните уеб сайтове или документи.

„ Има избрани случаи, в които AI-инструментите могат да обезпечат обилни изгоди за младите консуматори, като подготовка за изпити или поддръжка за образование. Имайки това поради, новата политика разрешава на организациите да включват нашия API в своите артикули за малолетни “ — се показва в блога.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР