По време на последния брифинг за приходите на EA главният

...
По време на последния брифинг за приходите на EA главният
Коментари Харесай

Отново: EA смята да показва реклами в ААА игрите си

По време на последния брифинг за приходите на EA основният изпълнителен шеф на компанията Андрю Уилсън съобщи, че рекламата в игрите може да се трансформира в „ важен мотор на растежа “ за компанията.

Уилсън добави, че вътрешните екипи на EA преглеждат по какъв начин биха могли да създадат „ доста премислено внедряване “ на реклами в заглавията на EA, макар че това увещание надали ще успокои геймърите.

Изненадващото е, че EA е опитвала това и преди, с предсказуеми резултати. През 2020 година EA Sports UFC 4 включваше реклами на цялостен екран за сериала „ Момчетата “ на Amazon Prime, които се показваха по време на „ Replay “ моментите. Те отсъстваха от играта при стартирането ѝ на пазара, като EA вкара рекламите към месец по-късно, като по този метод предотврати изтъкването им в ревютата.

Не след дълго отзвукът докара до деактивиране на рекламите от EA.

EA decided to add full-on commercials in the middle of gameplay in a $60 game a month after it’s release so it wasn’t talked about in reviews
byu/Ydino inassholedesign

Рекламите в игрите са съвсем толкоз остарели, колкото и самите видеоигри – още от Adventureland от 1978 година, която включваше реклама на продължението на играта – Pirate Adventure. През 1983 година излиза Tapper – игра, в която се сервира бира „ Будвайзер “ на посетителите на бара, а през 90-те години на предишния век се появяват голям брой игри с реклами.

През 2000-те години на предишния век набира известност различен способ за реклама в игри: билбордовете. Чрез слагането на реклами на фона на табла в спортни и спортни игри, сходно на тези в действителния живот, те не са толкоз натрапчиви. През 2008 година акцията на Барак Обама заплати на EA да включи политически реклами в Burnout Paradise. Компанията също по този начин подписа контракти с рекламни компании за включване на реклами в игрите Madden, Tiger Woods PGA Tour, NHL и NASCAR. В Battlefield 2142 обаче се появиха и нарушаващи преживяването реклами на Pepsi и Intel.

През предходната гoдина компанията SCS Software разгласи, че е продала рекламно пространство в American Truck Simulator на Schneider National. Компанията сложи разгласи за работа, търсещи водачи на билбордове около виртуалните пътища.

През 2022 година EA патентова система, която генерира наличие в играта и реклами въз основа на стила на игра на даден човек. Тя може да вземем за пример да предложи Bullet hell или Soulslike заглавия за някой, който продължава да се гмурка с главата напред в сложни борби, или да предложи закупуването на съответен предмет или част от DLC въз основа на дадена персона.

След като предишния март разгласи, че ще редуцира към 670 души, EA по някакъв метод се обезличи още повече в очите на потребителите, когато заприказва за това по какъв начин генеративният изкуствен интелект ще накара хората да харчат повече пари за игри.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР