Apple официално прекрати производството на цялата линия iPod през 2022

...
Apple официално прекрати производството на цялата линия iPod през 2022
Коментари Харесай

Бил Гейтс преди 19 години прогнозира, че iPod ще остане нещо от миналото поради появата на смартфоните

Apple публично приключи производството на цялата линия iPod през 2022 година Основателят на Microsoft Бил Гейтс обаче предсказа бъдещето на музикалните плейъри още през 2005 година, като сподели, че компанията няма да успее да поддържа триумфа на iPod.

На 12 май 2005 година в изявление за немския вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung, Бил Гейтс съобщи, че триумфът на Apple с iPod няма да продължи постоянно: „ Колкото и да е добра Apple, нямам доверие, че триумфът на iPod ще бъде резистентен в дълготраен проект. “ “Можете да извършите паралели с компютрите: Apple беше доста мощна в тази област със своя Macintosh и графичен потребителски интерфейс — като днешния iPod — и по-късно загуби позиции.„

Бившият началник на Microsoft обаче не е планувал, че след две години Apple ще показа първия iPhone.

Докато Apple разработваше смарт телефони, Microsoft остана на назад във времето, пускайки операционната система Windows Phone и по-късно приключи работата си по нея.

IPod беше пуснат през 2001 година През 2007 година първото потомство iPod touch влезе в продажба. Именно тези устройства разрешиха на Apple да се трансформира в колос в региона на потребителската електроника. До 2006 година приходите на компанията от MP3-плеърите бяха 40% от общите. Въпреки това при започване на 2010 година продажбите на iPod внезапно спаднаха.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР