Украинските въоръжени сили са разбили руска бригада в продължаващите ожесточени

...
Украинските въоръжени сили са разбили руска бригада в продължаващите ожесточени
Коментари Харесай

Украйна разби подразделения от руска бригада край Бахмут

Украинските въоръжени сили са разрушили съветска бригада в продължаващите яростни сражения край Бахмут в източноукраинската Донецка област, до момента в който безпилотници са атакували съветски боен полигон край Воронеж, оповестяват медиите в Киев през днешния ден.

Трета отделна щурмова бригада от Въоръжените сили на Украйна при настъпателни дейности край Бахмут е разгромила подразделения от 72-а отделна мотострелкова бригада на Руската федерация, освободила част от окупираната от Русия територия и взела пленници, заяви командирът на Тактическа група " Азов " от състава на Трета бригада Андрий Билецки, представен тази заран от украинските медии.

" Разбито е бригадното разузнаване, унищожено е значително количество бойни бронирани машини, хванати са значителен брой пленници. Настъпателните действия се водиха в полоса с ширина 3 километра и дълбочина 2 километра и 600 метра. Цялата тази територия е изцяло освободена от съветски окупационни войски ", сподели Билецки.

Той добави, че обилни загуби е понесъл и 3-и щурмови отряд на съветската наемническа групировка  " Вагнер ".

В нощта срещу срядя, 10 май, два безпилотника са атакували боен полигон в съветската Воронежка област, заяви съветският Телеграм канал.

Дроновете са носели гърмеж и са експлоадирали при рухването си на земята. Пострадали са 14 съветски военни, не се оповестява нищо за характера на контузиите им. По предварителни данни няма починали.

Руската противовъздушна защита е свалила един безпилотник на 6 километра от военно летище в същия регион, към което той се е насочил сутринта на 9 май, оповестява същият канал в Телеграм.
Къде е контранастъплението?
Външният министър на Украйна, повтаряйки мненията, направени неотдавна от министъра на защитата на страната, предизвести да не се чака прекалено много от предстоящата пролетна контраатака на украинската войска, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Не считайте тази контраатака за последна, тъй като не знаем какво ще излезе от нея ", съобщи външният министър Дмитро Кулеба пред немския вестник " Билд " в мнения, оповестени през днешния ден.

Само в случай че тази атака успее да освободи окупираните от Русия територии, тя ще бъде последната, сподели той. " Но в случай че не, това значи, че би трябвало да се подготвим за идната контраатака ".

Кулеба акцентира, че Украйна ще се нуждае от доста повече въоръжение за битката си против съветските окупационни сили. 

" Защото с цел да спечелиш войната, ти трябват оръжия, оръжия и още оръжия ", сподели той. Много зависи от Германия, чиято оръжейна компания “Райнметал “  е " един тип исполин на оръжейната промишленост в Европа, а евентуално и в света ".

Американският всекидневник  " Вашингтон пост ", представен от Българска телеграфна агенция, обръща през днешния ден внимание на думите на английския външен министър Джеймс Клевърли и на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, че двете страни ще продължат да поддържат Украйна макар възходящата неизясненост какво може да реализира идната пролетна контраатака на фона на мощната съветска опозиция.

Високопоставени украински представители са декларирали, че се тормозят, че офанзивата, която има за цел да върне контрола над регионите, завзети от Русия след началото на нашествието, може да не оправдае упованията на Запада, което евентуално може да заплаши нужната помощ в бъдеще, показва вестникът.

Все отново, макар че анкетите демонстрират, че публичната поддръжка в Съединени американски щати за помощта за Украйна е намаляла, изключително измежду републиканците, водачите на двете партии в Конгреса не престават да поддържат войната, разяснява " Вашингтон пост ".

Англия и група европейски съдружници се надяват да доставят на Украйна крилати ракети с огромен обхват, което би разрешило на армията ѝ да нанася удари надълбоко в окупирания от Русия Крим, написа английският в. " Гардиън ".

Ръководството на Украйна от дълго време се стреми да се снабди с ракети с огромен обхват на деяние, с които да поразяват съсредоточаята на вражески войски и логистичните центрове надълбоко зад фронтовата линия, само че Белият дом отхвърля да даде на Киев оръжия, които биха могли да нанасят удари на територията на Русия, показва изданието.

" Гардиън " цитира украински източници, които са декларирали, че са обнадеждени. Ръководството на страната евентуално ще обещае да не нанася удари с ракетите вътре в самата Русия, а да ги употребява в поддръжка на предстоящата с неспокойствие контраатака, целяща да принуди Москва да напусне Крим и други окупирани украински територии, разяснява вестникът.

Британският в. " Телеграф " обръща внимание на вчерашното изявление на украинския президент Володимир Зеленски, който съобщи, че въведената от Европейски Съюз възбрана за експорт на украинско зърно в пет страни членки е " жестока ". Вестникът цитира думите на Зеленски, че ембаргото оказва помощ само на Русия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР