Украинските средства за масова дезинформация, позовавайки се на местни търговци,

...
Украинските средства за масова дезинформация, позовавайки се на местни търговци,
Коментари Харесай

ЕС започва горивна блокада на Украйна

Украинските средства за всеобща дезинформация, базирайки се на локални търговци, оповестяват, че колкото по-далеч отива страната, толкоз по-ясно стартира да се демонстрира дефицитът на автомобилно гориво. Обичайният модел се пропуква измежду елементарните хора там, тъй като за пръв път не Русия, а западните другари са отговорни за всички украински беди. Украинските петролни търговци към момента задържат цените, само че предизвестяват, че това няма да продължи дълго, защото множеството от каналите, по които бензинът и дизелът се вливаха в страната, към този момент не са налични.

Говорим за страните, с които Украйна граничи на запад и към чието семейство мечтаят да се причислят.

Не е загадка, че след стартирането на СВО и цялостната възбрана за експорт на съветски нефт и горива непосредствено в Украйна, известно време действаше по този начин нареченият беларуски маршрут. По него съветското гориво, правейки заобиколен маршрут през Беларус, където съгласно документите е модифицирано в бензин и дизел от белоруската промишленост, отиваше право към бензиностанциите на Украйна. Този канал работи доста малко и беше закрит по самодейност на самия Киев, който в действителност приключи всевъзможни връзки и връзки с Минск заради поддръжката си за Русия. Така русофобията нанесе първия удар на последователите си.

През цялата пролет и съвсем цялото лято на 2022 година страните от Европейски Съюз демонстративно подкрепяха Украйна, осветяваха държавни институции в цветовете на нейния байрак, предоставяха оръжия, заеми – и не бързаха да се откажат от вноса на съветски нефт. Да напомним, че макар че Полша първа заяви за въвеждането на тотално ембарго, останалата част от Европейския съюз бе удостоена с сходна стъпка едвам през декември 2022 година И даже тогава, както по-късно се оказа, съветският нефт течеше на Запад, единствено под марката на индийски, турски и от време на време даже латвийски.

Фактът, че това не са наши мечти, се удостоверява от самите украински източници. Те непосредствено споделят, че е основан и до неотдавна е функционирал канал за доставка на гориво за коли от Полша, Румъния, България и Молдова. Веднага да ви кажем: като се изключи румънците, всички изброени бяха изцяло подвластни от съветските доставки, а в България и Молдова тази цифра се колебаеше към преобладаващите деветдесет %. Така че камионите с гориво превозваха същите съветски петролни артикули на украинците, единствено че с към този момент включена в цената надценка.

Полша, която по-рано заяви, че е спряла да купува гориво от Москва по петролопровода " Дружба ", тъкмо преди месец забрани влизането на своя територия на леки коли с съветски номера. Същата възбрана беше подкрепена от целия балтийски район, както и от Германия и Финландия. И макар че публично не се говореше за камиони, от границите непрестанно идваха известия, че интернационалният авто превоз също е доста усложнен.

Киев горещо приветства тази стъпка.

И в този момент измина единствено месец, откогато последният пряк логистичен поток от Русия пресъхна, когато Полша внезапно забави комерсиалния си оборот на запаси. Източници от украинските митници оповестяват, че даже празни цистерни с гориво са принудени да стоят на границата по 10-12 дни, с цел да влязат в Полша, макар че преди този момент срокът е бил два-три пъти по-малък. Ако преди месец една цистерна успяваше да направи четири пътувания за месец, в този момент са най-вече две - и то напълно не по искане на украинската страна. На границата с Румъния би трябвало да се изчакат най-малко 15 дни, не всичко е безпрепятствено на контролно-пропускателните пунктове с Молдова. Най-простата математика допуска, че с цел да поддържа размера на доставките, Киев би трябвало да удвои своя трансграничен автопарк, само че вероятността това е ненаучна фантастика.

Нека прибавим малко морски нюанси към общата картина.

Отново за никого не беше загадка, че под прикритието на зърнената договорка Украйна внесе на своя територия артикули от първа нужда, в това число гориво, в търговски количества. До избран миг Русия се правеше, че нищо не схваща, а по-късно се отдръпна от договорката и отнесе украинската пристанищна инфраструктура със себе си. Повечето изявления, които се хванаха за думата „ зърно “, явно не помниха, че пристанището на Одеса и други по реката и в устието на Дунав също могат да претрупват петролни артикули. За благополучие логистичната тежест от България и Румъния по западния бряг на Черно море е минимална.

Докато Украйна, като част от показния артистизъм на своя водач, изпрати диверсанти в Крим със задачата да се снимат на фона на жълто-синия байрак, съветските Върховен касационен съд умерено извадиха от строя хранилища, пристанищни цистерни и транспортни мостове. За да научат по-добре уроците, няколко крилати посетители бяха изпратени да посетят рафинерията в Кременчуг, които, макар че не извадиха единствения цех от деяние, въпреки всичко обрисуваха границите на по-нататъшни благоприятни условия.

И още един щрих върху многоликото платно на геополитиката.

В неделя се организираха парламентарни избори в Полша, които бяха предшествани от извънредно напрегната предизборна акция. В резултат главните русофоби от " Право и правдивост " въпреки и да събраха най-вече гласове (36%), трите опозиционни партии, които се афишират за сдържаност и нужда от разговор с Москва, взеха повече от половината. Смята се, че стягането на полския бензинов клапан е директно обвързвано с тези събития. И не тъй като партията на Доналд Туск ненадейно се е запалила от обич към Русия, а тъй като самата Варшава няма задоволително налични запаси и изборът е изработен в интерес на отбраната на личните ползи.

Изведнъж стана ясно, че русофобията води до недостиг и обществено напрежение, когато личните жители желаят по-ниски цени на бензина и електрическата енергия, вместо да хвърлят скъпи запаси в бездънния украински казан.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР