Украинските сили са подложени на обстрел и на мощни руски

...
Украинските сили са подложени на обстрел и на мощни руски
Коментари Харесай

Украинската армия съобщи за мощни руски атаки около град Бахмут

Украинските сили са подложени на обстрел и на мощни съветски офанзиви в северната част на страната към опустошения град Бахмут, заяви нощес военното управление на Украйна, представено от Българска телеграфна агенция.

" Ситуацията е извънредно напрегната и се характеризира с натоварен обстрел от артилерия, минохвъргачки и бойни дронове, както и с щурмови интервенции от страна на съперника ", написа главнокомандващият войските на украинската войска Олександър Сирски в своя канал в " Телеграм.

Той съобщи, че е координирал по-нататъшната защита с командирите на бригади на място. От няколко месеца украинските военни се отбраняват в Източна Украйна, като през последните седмици Русия заяви за няколко дребни териториални придобивки, напомня ДПА.

Бахмут и фронтовият сектор в североизточната украинска Харковска област са упоменати и във вечерния отчет за ситуацията на украинския общоприет щаб.

В него се споделя, че украинската войска е отблъснала четири съветски офанзиви край село Синкивка, покрай стратегически значимия дребен град Купянск. Според отчета съперникът се е опитвал да " пробие отбраната " на украинските сили и в региона са били отблъснати седем офанзиви.

Усилията на съветските сили още веднъж са били съсредоточени върху Авдеевка и региона към дребния град Маринка, който Русия съобщи, че е превзела преди седмици и който също е в руини.

Двата града се намират малко по-на юг в Донецка област и граничат непосредствено с районната столица Донецк, която от 2014 година се управлява от съветските сили.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР