Украинските сили постепенно навлизат в източната Херсонска област, която беше

...
Украинските сили постепенно навлизат в източната Херсонска област, която беше
Коментари Харесай

Зеленски: Украинските сили навлизат в Херсонска област

Украинските сили последователно навлизат в източната Херсонска област, която беше завладяна от Русия при започване на войната, сподели украинският президент Володимир Зеленски във видео послание в събота вечер, представено от Ройтерс.

" Окупаторите се опитваха да открият база там... само че оказа помощ ли им това? Украинските въоръжени сили настъпват в района малко по малко ", акцентира той.

По-рано през вчерашния ден Зеленски упрекна Русия, че с ракетния удар против пристанището в Одеса е нарушила подписаното в Истанбул съглашение да разреши на кораби да минават през морския кулоар, без те или пристанищата да бъдат подложени на набези. " Каквото Русия обещае, постоянно намира метод да не извърши ", съобщи украинският президент.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън също осъди съветските ракетни удари, като съобщи, че те " слагат под съществено подозрение " поетите от Москва задължения и " подкопават работата на Организация на обединените нации, Турция и Украйна да изпратят жизненоважни хранителни артикули към международните пазари ".

Американски конгресмени се срещнаха със Зеленски, дадоха обещание поддръжката на Съединени американски щати

Делегация от членове на Конгреса на Съединени американски щати се срещна с украинския президент Володимир Зеленски и даде обещание да се опита да подсигурява запазването на поддръжката на Вашингтон във войната против Русия, заяви Ройтерс.

Делегацията, в която взе участие Адам Смит, ръководител на Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите, е следващото посещаване на високопоставени представители на Съединени американски щати в Украйна.

" Съединени американски щати, дружно със съдружниците и сътрудниците си по света, застанаха до Украйна, осигурявайки икономическа, военна и филантропична поддръжка ", се споделя в изказването на делегацията.

" Ще продължим да търсим способи да подкрепим президента Зеленски и украинския народ допустимо най-ефективно, до момента в който те не престават смелата си опозиция ", прибавиха конгресмените. В изказването им обаче не се загатва нищо за обещаното от министъра на защитата на Съединени американски щати изпращане на още четири мобилни ракетни системи за Украйна.

В диалога си с делегацията Зеленски упрекна Русия, че нарушава редовно поетите задължения, откакто съветски сили обстреляха украинското пристанище Одеса, ден след подписване на съглашението за експорт на украинско зърно, отбелязва Франс прес.

Украйна упрекна Орбан в проруска агитация

Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко съобщи, че някои изявления на унгарския министър председател Виктор Орбан са " образец за съветска агитация "

" Санкциите не разклатиха Русия " е типичен образец за съветска агитация ", се споделя в оповестеното във Facebook изказване.

Николенко оспорва и мнението на Орбан, че вкарването на съвременни оръжия в Украйна единствено усилва продължителността на спора. " Предоставянето на оръжия на Украйна избавя живота на украинците ", написа той.

По-рано Орбан съобщи, че антируските наказания на Европейски Съюз не способстват за разрешаването на обстановката в Украйна и че даването на оръжия от НАТО на украинската страна удължава спора, защото Русия е заинтригувана да изключи опцията за нахлуване от украинска територия.

Според Орбан, Европейски Съюз се нуждае от нова тактика за мирни договаряния във връзка с спора в Украйна, защото глобите против Русия не проработиха, напомня БГНЕС.

Целта на новия метод на Европейски Съюз би трябвало да бъде " създаването на дейно предложение за мир ".

„ Нуждаем се от нова тактика, която би трябвало да се концентрира върху мирните договаряния и формулирането на продуктивно спокойно предложение “, сподели той.

Разчетът на Запада, че глобите ще отслабят Русия и ще ѝ навредят повече, в сравнение с Европа, а целият свят ще поддържа европейците, се провали, сподели още унгарският министър председател.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР