Украинските сили обстрелват цивилни обекти в центъра на Донецк, при

...
Украинските сили обстрелват цивилни обекти в центъра на Донецк, при
Коментари Харесай

Кметът на Донецк: Украинските сили бомбардират училища, загина 14-годишно момиче

Украинските сили обстрелват цивилни обекти в центъра на Донецк, при удар против учебно заведение е починало 14-годишно момиче, друго е било ранено и сега е в болница. Това заяви кметът на Донецк Алексей Кулемзин в Телеграм.

Поразени са и две жилищни здания в Будьоновския регион на Донецк, прецизира Кулемзин.
С реактивни системи за залпов огън РСЗО БМ-30 " Смерч " са обстрелвани и жилищните квартали на Ворошиловкия регион в града.

По систематизирана информация на локалните управляващи вследствие на ударите са починали общо петима души, а 16 са ранени.

Ударени са били постройките на класическата гимназия в града и две учебни заведения - №5 и №22.

По-рано бе обявено за минимум трима ранени при бомбена детонация в следения от съветските сили украински град Мелитопол, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

„ Днес в 7:40 ч. локално време (4:40 по Гринуич) имаше мощна детонация в центъра на града “, написа в „ Телеграм “ представителят на съветската военна администрация Владимир Рогов. Той уточни, че става дума за терористичен акт.

Галина Данилченко, която е ръководителка на новата военно-гражданска администрация на града, назова офанзивата " безсрамен терористичен акт от страна на киевския режим ".
" Той е ориентиран срещу мирните поданици, тъй като пострадаха точно такива ", съобщи тя пред телевизия " Русия 24 ".

Властите оповестяват, че става дума за бомба, детонирана под автомобил, който е бил паркиран на " Площада на успеха ", където се намира постройката на съветската военна администрация. При гърмежа са били ранени доброволци, които са разтоварвали съветска филантропична помощ, оповестяват съветски медии.

Мелитопол е ситуиран в южната гранична Запорожка област и се употребява от съветските сили за административен център, защото районната столица - град Запорожие, остава под контрола на Киев.

Атаките против гражданска инфраструктура, в това число места, където има деца, от украинските въоръжени сили са възмутителни и съветската войска се бори точно против такива дейности, разяснява пред публицисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, разяснявайки по-специално терористичната офанзива в Мелитопол и офанзивите против учебни заведения в Донецк, предава ТАСС.

" Сами по себе си обстоятелствата за офанзиви против цивилна инфраструктура, детски институции и по този начин нататък, са възмутителни. Това е, против което се борят нашите бойци ", акцентира представителят на Кремъл.

Песков уточни, че главната цел на спецоперацията в Украйна е точно „ да отбрани хората от неонацисти, които вършат това “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР