Украинската Държавна служба за извънредни ситуации предупреди за опасност от

...
Украинската Държавна служба за извънредни ситуации предупреди за опасност от
Коментари Харесай

Украйна каза на гражданите да не напускат укритията си

Украинската Държавна работа за изключителни обстановки предизвести за заплаха от още ракетни удари в цялата страна след вчерашния унищожителен съветски обстрел, съобщи Ройтерс.

" Внимание. Днес има огромна възможност от ракетни удари на територията на Украйна. Моля, не напускайте укритията си. Не игнорирайте сирените за въздушна паника “, се споделя в известието, публикувано в " Телеграм “. При вчерашните удари са починали 19 души, а ранените са 105. Около 300 обитаеми места са останали без ток. Тази заран са чути гърмежи в Одеска област, написа украинският вестник " Страна “.

В град Запорожие са проехтели минимум 16 гърмежа, заяви ръководителят на придвижването " Ние сме с Русия “ Владимир Рогов, представен от ТАСС. " Тази заран от 6:03 ч. в регионалния център, който краткотрайно е под контрола на режима на Зеленски, за 40 минути се чуха минимум 16 гърмежа “, написа той в канала си в " Телеграм “. " Сега в няколко региона на града бушуват мощни пожари и се издига пушек. Има и спирания на електричеството “, добави представителят на проруската администрация на града. Ръководителят на следената от Киев военна администрация в Запорожка област Александър Старух също заяви за гърмежи в града и прикани жителите му да останат в укритията си.

Според украинската Държавна работа за изключителни обстановки тази заран по града е бил нанесен подложен на нов съветски удар - изстреляни са били 12 ракети С-300. Ударена е била гражданска инфраструктура, един човек е умрял, заяви Франс прес, цитирайки службата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР