Ужасен инцидент беляза света на бокса, след като 35-годишният Хиро

...
Ужасен инцидент беляза света на бокса, след като 35-годишният Хиро
Коментари Харесай

Боксьор даде живота си срещу хонорар от £1300

Ужасен случай беляза света на бокса, откакто 35-годишният Хиро Тито почина в резултат на борбата си за купата на IBA в лека категория против Джеймс Мокогинта, научихме от Boec.bg.

Индонезиецът бе нокаутиран в седмия рунд с унищожителен ъпъркът, което наложи медиците да му се притекат на помощ и да го изнесат на носилка.

В следствие той бива подложен в медикаментозна кома, тъй като лекарите са се страхували, че мозъчният оток може да му нанесе трайни вреди, само че в следствие той издъхва в болничното заведение след 10-дневна битка за живота си.

Тито в началото би трябвало да се боксира в Австралия на 27 февруари, само че избира предлагането в Джакарта, тъй като му е обезпечен по-добър хонорар в размер на £1300.

За страдание регулациите в бойните спортове в Азия и Южна Америка постоянно са прекомерно неглижирани и на бойците не се обезпечава задоволително време за лекуване и подготовка сред мачовете. Самият Хиро Тито имаше зад тила си 48 мача преди този, а съперникът му е излизал на кръга цели 63 пъти. В същото време някои от водещите боксьори в елитните дивизии постоянно приключват кариерата си след 30-40 борби.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР