Удивителни снимки на сливане на две галактики се появиха в

...
Удивителни снимки на сливане на две галактики се появиха в
Коментари Харесай

Уникално! НАСА показа снимки на сливане на галактики

Удивителни фотоси на обединение на две галактики се появиха в мрежата. Те бяха оповестени от НАСА и са дело на телескопа Хъбъл.

Телескопът Хъбъл продължава да е извънредно потребен в работата си. Благодарение на него учените са се сдобили със фотография на ранен етап от развой на галактическо обединение. Фотото несъмнено си заслужава напъните.

Заснетите галактики са на 350 млн. светлинни години от Земята. Те се намират в съзвездието Кит. Преди да се трансфорат в еднородна конструкция, те ще се доближават една до друга още няколко милиона години.

Сливанията на галактики не е нещо извънредно за Вселената. Същото следва да се случи и с нас. Нашата вселена Млечен път ще стартира сходно обединение със прилежащата Андромеда след към 4 милиарда години.

Телескопът Хъбъл се оказва една от най-хубавите вложения на НАСА за всички времена. Миналата година той снима фрагменти от обединение на други две галактики на към 60 млн. светлинни години от Земята в съзвездието Лъв. Днес те към този момент са толкоз близо една до друга, че си въздействат мощно. Гравитационните сили в подобен миг ги изкривяват до неразбираемост. Ето за какво при обединение галактиките получават необикновени и неповторими форми.

Кадрите от Хъбъл са в действителност неповторими. Те са формирани от обособени експозиции, снимани от камерата на телескопа /виж галерията/, и несъмнено ще ви оставят без мирис.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР