Москва заплаши, че може да нанесе удари по британски военни

...
Москва заплаши, че може да нанесе удари по британски военни
Коментари Харесай

Русия заплаши да нанесе удари по военни обекти на Великобритания в Украйна

Москва заплаши, че може да нанесе удари по английски военни цели в Украйна и оттатък, в случай че силите на Киев употребяват английски ракети с огромен обхват на съветска територия.

Британският министър на външните работи Дейвид Камерън съобщи по време на посещаване в Украйна, че Киев „ има безспорното право да нанесе ответен удар по Русия “.

Камерън акцентира, че Лондон не прави „ ангажименти “ по какъв начин украинските сили да употребяват оръжия, доставени от Англия.

Руското външно министерство извика посланика на Обединеното кралство в Москва Найджъл Кейси и го предизвести, че в случай че украинските сили употребяват оръжия, доставени от Англия, с цел да нанесат удар по Русия, Москва може да удари „ всеки английски боен обект и съоръжение на територията на Украйна и отвън нея “, съобщи ТАСС.

„ Посланикът беше свикан да се замисли за неизбежните пагубни последствия от сходни враждебни стъпки на Лондон и неотложно да опровергае по най-категоричен и категоричен метод войнствените провокативни изказвания на външния министър “, се споделя още в изказването.

По-рано Русия разгласи, че възнамерява нови учения с нуклеарни оръжия, базирайки се на „ закани “, отправени от западни водачи, в това число френския водач Еманюел Макрон и английски публични лица. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР