Учителят педофил от Дулово Илиян Василев, който след две осъдителни

...
Учителят педофил от Дулово Илиян Василев, който след две осъдителни
Коментари Харесай

Невръстни жертви на даскала педофил от Дулово: Караше ни да сядаме в него, буташе с пръст където не трябва и ни мачкаше отзад

Учителят педофил от Дулово Илиян Василев, който след две неоправдателни присъди на Силистренския областен съд съумя да смъкна наказването си от 12 на 6 години затвор, не е удовлетворен и от новия размер и нападна последната си присъда пред апелативния съд във Варна. Според отбраната му размерът на наказването бил повишен, без да бъдат регистрирани всички смекчаващи условия.  Протест против 6-те години е внесла и прокуратурата, съгласно която Василев би трябвало да излежи 10. Апелативният съд има 30 дни да се произнесе по мненията на отбраната и обвиняването, написа " Монитор ".

Казусът с възпитателя от занималнята в СОУ „ Васил Левски “ в Дулово лъснал през май 2015 година, когато при тогавашния шеф Йорданка Копринджийска пристигнали класната и възпитателката на 4 „ б “. Педагожките били доста уплашени и обезпокоени и предали разкази на свои ученички за странни дейности на сътрудника им ст. педагог Илиян Василев. Мъжът, който в Дулово бил прочут и като музикант и озвучител с изключение на преподавател в занималнята, бил за децата и учител по музика. Събирал ги на частни уроци по музика и пеене в дома си на ул. „ Хаджи Димитър “ 25. Пред учителките си децата разказали, че по време на тези визити господинът ги опипвал интимно и ги целувал по устата. От този миг почнало и разплитането на случая.

Василев постъпил в учебното заведение на 1 септември 2011, имал контракти и с ОУ „ Христо Смирненски “ в Дулово. Работел като озвучител на празнични ритуали и в студио „ Наим “ в града при собствен другар. Още с постъпването си и всяка година по-късно рутинно възпитателят попълнил декларация, че не дава просветителни услуги против възнаграждение. В същото време обаче си бил набелязал една групичка от ученички, главно от турски генезис, чиито родители са в чужбина и почнал да ги образова в дома си на музика и пеене.

„ Отначало той като сядахме до него все искаше да го доближаваме и да няма разстояние. После стартира да ни кара да сядаме в него и да го прегръщаме. Аз таман към този момент излизах от стаята и тогава господинът ме хвана през краката, там, където е дупето, стисна ме мощно, мен доста ме заболя и извиках. Той ме буташе с пръст където не би трябвало. Обърнах се към него и му споделих, че това не ми харесва, и доста се уплаших. Заболя ме доста “, споделя момиченце, което по това време е било на 10 години.

Шокиращ е и разказът на друга четвъртокласничка: „ Нали аз като изсвирвам, той се мести със стола си леко и ме допира по гърба с цяла ръка. Компютърът се намира в профил на пианото, като споделяше елате при мене, с цел да виждате по-точно, и по този начин ни опипваше “ – споделя детето, след което хваща с цяла разпъната длан дупето на полицейската инспекторка и го мачка с пръсти, с цел да покаже какво тъкмо е правил господинът.

По време на следствието отбраната се хваща за показанията на самите пострадали. Според едно от момиченцата децата сами предизвикали възпитателя към интимни диалози след урок по „ Човек и природа “. Действията на Василев обаче излизали надалеч от обясненията по образователния материал и не се ограничавали единствено сред стените на дома му, където се провеждали уроците по музика.

Въпреки сериозните обвинявания Василев е оставен да напусне учебното заведение самичък. Според някогашната към този момент директорка Йорданка Копринджийска Василев си е правил работата, за която е бил назначен, взел участие е във всички мероприятия и е подготвял възпитаници за концерти и фестивали. След „ доброволното “ овакантяване възпитателят съумял да се устрои на работа в прилежащо село, откъдето бил махнат към този момент с намесата на проверяващите след започването на досъдебното произвеждане.

След влизането на делото в Силистренския областен съд през 2016 Василев сякаш да спести спомените на потърпевшите дечица се съгласява на развой без разпит на очевидци по бързото произвеждане, като признава виновността си. Истинският му претекст обаче е, че вместо 12-те години, които може и би трябвало да получи редуцират присъдата му с една трета и през 2016 е наказан на 8 години затвор. Обжалва и се стига до нова присъда на Силистренския областен съд през май т. година, където наказването към този момент е 6 години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР