Училищата в Пазарджишка област излизат в грипна ваканция от 19

...
Училищата в Пазарджишка област излизат в грипна ваканция от 19
Коментари Харесай

Грипна ваканция обявиха в Пазарджик

Училищата в Пазарджишка област излизат в грипна почивка от 19 до 23 януари, реши на днешното си съвещание Регионалният пандемичен комитет. Според настоящите денни, показани от просветителни институции и лечебни заведения, има внезапно покачване на заболеваемостта от вирусни инфекции, по тази причина мярката е наложителна.

По данни на шефката на Регионалния инспекторат по образованието Валентина Кайтазова през днешния ден от учебно заведение са отсъствали 29,73 на 100 от децата. Най сериозна е обстановката в общините Септември, Лесичово и Брацигово, където отсъстващите са над 30%, а в Батак и Сърница са надлежно 16,34% и 15,83%.

Обявена е и зараза. Прекратяват се плановите интервенции, а за свижданията в лечебните заведения ще бъде въведен фрапантен ограничаващ режим. Спират се също детските и женските съвещания.

Във вторник идната седмица следва ново съвещание на Пандемичния комитет, на което ще бъде решено дали да бъде удължена или продължена оповестената зараза.

Лабораторни проучвания удостоверяват, че в района има грип. Актуалният вирус е от вид В, прочут като „ Ямагата “. Експерти предизвестяват, че тазгодишните ваксини не защищават от него.

Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари доктор Красимир Кулински още веднъж предизвести, че самолечението е рисково. Съветът е при първи признаци да се търси доктор, който може да реши кои противовирусни препарати са най-подходящи. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР