Учените откриха, че милиарди вируси „пътуват” около земната атмосфера, съобщава

...
Учените откриха, че милиарди вируси „пътуват” около земната атмосфера, съобщава
Коментари Харесай

Стотици милиарди вируси се разпространяват по атмосферата

Учените откриха, че милиарди вируси „ пътуват” към земната атмосфера, оповестява „ Скай Нюз”. Вирусите се придвижват посредством органични частици във въздуха и газовете. След това те падат на земята с дъждовете. Това изобретение изяснява за какво генетично идентични вируси могат да се намерят в разнообразни елементи на света, на големи дистанции.

Учени от университети в Канада, Испания и Съединени американски щати за първи път съумяха и да отчетат броя на вирусите, които отиват в атмосферата. Бройката е голяма, като учените настояват, че става въпрос за милиарди вируси на квадратен метър.

Бактериите и вирусите не стигат до височините на стратосферата, само че все пак се издигат над зоната, в която се развиват множеството климатични условия. Учените настояват, че в тропосферата вирусите могат да пропътуват хиляди километри, преди още веднъж да попаднат на земната повърхнина.

От всеки квадратен метър се придвижват по 800 милиона вируса към най-ниската част на атмосферата, твърди вирусологът от Университета в Британска Колумбия Къртис Сътъл.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР