Учени заявиха, че пожарите, които опустошиха огромни площи от Австралия,

...
Учени заявиха, че пожарите, които опустошиха огромни площи от Австралия,
Коментари Харесай

Пожарите в Австралия биха били нормални за една по-топла планета

Учени обявиха, че пожарите, които опустошиха големи площи от Австралия, биха били напълно естествени за една по-топла планета – сюжет, който чака Земята, написа Би Би Си.
Тенисистите в Австралия се борят за въздух на кортовете (ВИДЕО) Словенката Далила Якупович отхвърли да доиграе мача си от квалификациите на Откритото състезание на Австралия поради задушаване
Британските учени са провели разбор на въздействието на климатичните промени върху рисковете от пораждане на пожари по целия свят. Всички те демонстрират мощни връзки сред климата и нарасналата периодичност на трагични огнени събития.

Всички пожари са зародили поради композиция от фактори – високи температури, ниска мокрота, съвсем никакви дъждове и мощни ветрове.

„ Това е образец за естествени условия, в случай че температурата на света се увеличи с три градуса “, разяснява проф. Ричард Бетс.

„ Всички документи и изследвания, които прегледахме, демонстрират едно и също – световното стопляне, породено от човешка активност, усилва риска и сериозността от пожари “, добавя доктор Матю Джоунс, взел участие в проучването.

За обстановката в Австралия се знае, че е породена и от естествени явления, само че е в допълнение усложнена от климатичните промени, породени от хората.
Пожарите в Австралия - напът да провокират политическа рецесия Прогноза за превалявания в Нов Южен Уелс през идващите няколко дни
В момента междинната температура в Австралия е с 1,4 градуса по Целзий по-висока от тази преди индустриализацията.

Глобално, температурата на Земята се е повишила с 1 градус от 1850 година Въпреки проектите на международните сили да се понижат излъчванията на въглероден диоксид, планетата ни ще бъде с 3 градуса по-топла до края на този век, сигнализират учените.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР