Учени от университета в Кеймбридж откриха как цветът на косата

...
Учени от университета в Кеймбридж откриха как цветът на косата
Коментари Харесай

Хората с този цвят на косата живеят по-дълго

Учени от университета в Кеймбридж откриха по какъв начин цветът на косата въздейства на продължителността на живота, написа Nature Communications.

Специалистите са изследвали генома на повече от 100 000 души и са заключили, че цветът на косата в действителност оказва въздействие на продължителността на живота.

Хората са били разграничени на две групи. В едната са попаднали доброволците със светла коса, а в другата - с тъмна. Проучването е посочило, че при хората с мрачен цвят на косата пубертетът стартира по-рано, в сравнение с при тези със светла коса.

Ранният пубертет от време на време води до риск от проблеми със сърцето и кръвоносните съдове, както и от диабет, споделят учените. По този метод продължителността на живота може да бъде по-кратка от тази на хората със светла коса.

При светлокосите пък няма толкоз огромно натоварване на тялото в ранна възраст и живеят по-дълго.

Учените са уверени, че връзката сред цвета на косата и пубертета се реализира чрез хипофизата. Именно тази жлеза е виновна за производството на хормони, които въздействат на пигментацията и контролират съзряването на половите жлези.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР