Учени от цял свят продължават да изучават календара на маите,

...
Учени от цял свят продължават да изучават календара на маите,
Коментари Харесай

Календарът на маите не предвещава края на света

Учени от целия свят не престават да учат календара на маите, съгласно който на 21.12.2012 година ще настъпи краят на планетата земя. С всеки минал месец нервността малко по малко се разраства.

В календара е разказано, че на 21 декември слънцето ще се издигне до центъра на Млечния път, посочен като черна дупка. През последните пет години астрономите разкрили, че в реалност съществува голяма черна дупка в центъра на нашата вселена Млечния път.

Съвременните астрономи поддържат хипотезата на маите, че на 21 декември 2012 година ситуацията на земята ще се изравни със слънцето и центъра на нашата вселена Млечния път. Това галатическо събитие става един път на всеки 25800 години. Никой не знае какъв ще бъде резултата, само че маите вярвали, че ще се случи нещо извънредно.

Но дали изобщо има съображение за терзание? Пръв хипотезата, че на въпросната дата ще настъпи Апокалипсис прокара ученият от Харвардския университет Майкъл Коу през далечната 1966 година.

Докато изучавал календара на изчезналата цивилизация, той стигнал до извода, че откакто календарът свършва на 21 декември 2012 година, то на този ден ще настъпи свършекът на света.

Много модерни учени са твърдо срещу теорията, съгласно която планетата ще бъде изтрита. Маите са една от най-умните и прогресирали цивилизации, раждали се на Земята до момента.

Във философията им обаче в никакъв случай не е съществувало разбиране като края на света. Времето на маите е циклично, то няма начало и край.

Въпреки нервността по задаващ се Апокалипсис, са открити прогнози от времето на маите, в които изобщо не се приказва по кое време и дали изобщо ще настъпи краят на света.

Според маите човечеството ще се прероди още веднъж. Но на друга планета!

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР