Учени от САЩ установиха в кои часове от денонощието концентрацията

...
Учени от САЩ установиха в кои часове от денонощието концентрацията
Коментари Харесай

По кое време на деня въздухът е най-наситен на полени?

Учени от Съединени американски щати откриха в кои часове от денонощието концентрацията на полени във въздуха е най-голяма и за хората с алергия към тях не е целесъобразно да излизат навън, заяви електронното издание Юрикалърт, цитира Българска телеграфна агенция.

Според проучване на Американския лицей по алергия, астма и имунология пикът на полени е сред 14 и 21 часа в сезона на цъфтежа . Специалистите поучават страдащите от алергия към полените да са на открито в ранните утринни часове, когато дразнителите са в по-малки количества.

" Наблюдавахме почасовите равнища на полени в три региона на Атланта една седмица посредством специфичен автоматизиран датчик. Установихме, че по-ниски равнища има сред 4 часа сутринта и обяд. По-високи равнища на полени се следят сред 14 и 21 часа ", споделя алергологът Стенли Файнман, водещ създател на проучването. Според него е добре хората, които имат поленови алергии, да са наясно с сходна информация.

Файнман е на мнение, че има способи да се понижи въздействието на полените по време на сезона на алергиите, с изключение на всеобщо прилаганите, като затваряне на прозорци, събуване на обувките и неотложно изпиране на облеклата с полепнали по тях полени. " Ако сте човек, който обича действия навън, би трябвало да сте наясно по кое време броят на полените е най-нисък и кое време е най-подходящо за вас да сте на открито ", поучава експертът.

Данните от изследването са показани в границите на годишната конференция на Американския лицей по алергия, астма и имунология. Форумът се организира от 10 до 14 ноември в Луисвил, щата Кентъки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР