Учен от БАН предупреждава в писмо до Фрог нюз, че

...
Учен от БАН предупреждава в писмо до Фрог нюз, че
Коментари Харесай

Учен от БАН предупреждава: Внимание! Хлорохинът е опасен за живота

Учен от Българска академия на науките предизвестява в писмо до Фрог нюз, че хролохинът, който се употребява при лекуване на ковид, е рисков за живота. След като тази заран схванал, че лекарството ще се достави на лечебните заведения в цялата страна, проф. д. ф. н. Лъчезар Аврамов непосредствено отбелязва: ВНИМАНИЕ! ОПАСНО ЗА ЖИВОТА! ХЛОРОХИН! Ето какво показва още ученият:
На 07 май 2020 година доста медии оповестяват: „ ИМАМЕ ХЛОРОХИН ЗА 20 000 ПАЦИЕНТИ “.

Премиерът Бойко Борисов и шефът на Националния действен щаб, военачалник Венцислав Мутафчийски са инспектирали запасите от хлорохин. Професор Тодор Кантарджиев е споделил задоволството си, че има обезпечено лекарство за 20 000 пациенти и от през днешния ден ще бъде разнасяно из страната.

На 14 април 2020 година Science alert оповестява: „ Проучване на високодозов хлорохин за COVID-19, спряно прибързано, заради гибелта на пациенти “ (Study of High-Dose Chloroquine For COVID-19 Stopped Early Due to Patient Deaths)

Сравнително проучване на лечебния резултат в групи с разнообразни дози хлорохин демонстрира, че групата с високи дози (еквевалентни на дозите, които се употребяват при лекуване на малария) е била по-токсична, само че групата с ниски дози също дава безпричинно висока смъртност.

Тези тревожни резултати идват, откакто болница във Франция също спря изпитване на хидроксихлорохин заради странични резултати и риск от увреждане на сърцето, а сходни дребни изследвания са разкрили дребни разлики при пациенти с COVID-19, лекувани с композиция от антималарийното лекарство и антибиотик; последният носи риск от странични резултати в сърдечния темп даже самичък по себе си.

На 15 април 2020 година CNN Health разгласява: „ потреблението на хлорохин и хидроксихлорохин за лекуване на Covid-19 е обвързвано със Сърдечен риск “ (Heart risk concerns mount around use of chloroquine and hydroxychloroquine for Covid-19 treatment)
Предварително изследване в Бразилия на потреблението на хлорохин за лекуване на пациенти със признаци на Covid-19 завърши прибързано, откакто няколко пациенти починаха и откривателите откриха, че високите дози от лекарството са свързани с тежък вид аритмия.

Болниците в Швеция са получили указания, насочващи клиницистите да не употребяват хлорохин за лекуване на пациенти с Covid-19 отвън клинични изпитвания.

На 17 април 2020 година REUTERS оповестява: „ същинско изказване: Бразилско проучване На хлорохин върху пациенти със COVID-19 е спряно след 11 смъртни случая “ (True claim: Brazilian chloroquine study on COVID-19 patients was halted after 11 deaths)

Статии, които се споделят в обществените медии и настояват, че изследване на успеваемостта на лекарствения хлорохин върху пациенти с ковид в Бразилия е спряно, откакто участниците развиват неточен сърдечен темп и 11 умират. Статиите са маркирани неведнъж като част от напъните на Фейсбук за ограничение на дезинформация, обвързвана с новия ковид.

Централното изказване на тези публикации е правилно. Резултатите на бразилския екип са оповестени онлайн,

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.07.20056424v1.full.pdf а 11-те смъртни случая (от 81 участници) са показани в таблица 3 на страница 28. Изследването в действителност беше спряно, откакто гибелта беше записана.

На 22 април 2020 година DW (Дойче веле) разгласява: „ Коронавирусни проучвания: Хлорохинът е неефикасен и рисков “ (Coronavirus studies: Chloroquine is ineffective and dangerous)

В проби, извършени в Китай и Франция, се показва, че хлорохинът инхибира разпространяването на новия ковид в клетъчни култури. Това беше взето поради, с цел да покаже, че хлорохинът може да понижи вирусното натоварване при пациенти с тежко напредване на болестта. Смятало се е, че дейната съставна част може да се употребява като антивирусно лекарство, оповестяват откривателите.

Но съгласно най-новите американски проучвания, лекарството против малария значително е неефективно в битката с ковид. Не единствено това, само че и в директно съпоставяне, смъртността след лекуване с хидроксихлорохин е доста по-висока - при 28 % от болните. При пациенти със COVID-19, които са лекувани без лекарството против малария, смъртността е била единадесет %. Резултатите са въз основата на оценка на медицинските досиета на 368 пациенти в американските лечебни заведения за военни ветерани.

На 24 април 2020 The Guardian оповестява: „ Бразилското проучване за хлорохин спря, откакто високата доза се оказа смъртоносна за някои пациенти “ (Brazilian chloroquine study halted after high dose proved lethal for some patients)

Притесненията нарастват, защото списанието „ Nature “ повдига паника за съществени сърдечни опасности, свързани с пациенти на Covid-19, които одобряват лекарството. Бразилското изследване, оповестено в списанието на Американската здравна асоциация Network Open, е спряно от борда за наблюдаване на сигурността, преди даже една четвърт от плануваните 440 пациенти да бъдат записани. Осемдесет и един пациенти с потвърден или недоверчив Covid-19 са получавали дневен режим на хлорохин. Рандомизираното клинично изследване разделя пациентите в група с висока доза и ниска доза. Изследователите са възнамерявали да оценят резултатите си след 28 дни. Но след 13 дни шест от 40 пациенти от групата с ниски дози са умряли, както и 16 от 41 пациенти от групата с високи дози. Изследването е прекратено.

На 24 април 2020 година в истинската научна публикация в списание „ Инфекциозни заболявания “ (Infectious Diseases) „ Ефект от високи против ниски дози хлорохин дифосфат като спомагателна терапия за пациенти, приети в болница с тежък изострен респираторен синдром ковид 2 (SARS-CoV-2). Рандомизирано клинично изпитване “ (Effect of High vs Low Doses of Chloroquine Diphosphate as Adjunctive Therapy for Patients Hospitalized With Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2 (SARS-CoV-2) Infection A Randomized Clinical Trial)

Смъртността във високодозовата група е 39,0% и 15,0% в групата с ниски дози. Анализът демонстрира, че резултатите и в двете групи са сходни, макар че повече смъртни случаи в групата с висока доза. Заключение: В това изследване, висока доза хлорохин, давана в продължение на 10 дни, по едно и също време с азитромицин и озелтамивир, не е задоволително безвредна, с цел да подсигурява продължение на тази проучвателна група. Препоръчваме да не се употребяват сходни дози за лекуване на тежък COVID-19. Досега не се следи забележима изгода от хлорохин във връзка с леталността на пациентите.

Това е доста дребна част от научните и клиничните изявления, които демонстрират, че лекуването на COVID-19 е недоказано и рисково!

От изложените съображения произлизат няколко значими въпроса:

КОЙ УПРАВЛЯВА ЛЕЧЕБНАТА ДЕЙНОСТ В БЪЛГАРИЯ?

КОЙ СЛЕДИ НАУЧНИТЕ РЕЗУЛТАТИ В ОБЛАСТТА НА МЕДИЦИНАТА В БЪЛГАРИЯ?

КОЙ ОПРЕДЕЛЯ ЛЕКАРСТВЕНАТА ПОЛИТИКА В БЪЛГАРИЯ?

КОЙ Е ВЗЕЛ РЕШЕНИЕ ЗА ИНВЕСТИРАНЕ В „ ХЛОРОХИН “ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА 20 000 БОЛНИ В БЪЛГАРИЯ?

ЗА КЪКЪВ СРОК съдебна експертиза ПРЕДВИЖДА ЛЕЧЕНИЕТО НА 20 000 ПАЦИЕНТИ, ПОКАЗАНИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ С „ ХЛОРОХИН “ В БЪЛГАРИЯ?

КОЛКО СА ПОДГОТВЕНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ НА НЕУПОТРЕБЯВАНИЯ ДОСЕГА МЕДИКАМЕНТ „ ХЛОРОХИН “ В БЪЛГАРИЯ?

„ Администрацията на Съединени американски щати по храните и медикаментите “ предизвестява да не се използва хидроксихлорохин или хлорохин за COVID-19 отвън болнични условия или клинично изпитване, заради риск от проблеми със сърдечния темп

U.S. Food and Drug Administration cautions against use of hydroxychloroquine or chloroquine for COVID-19 outside of the hospital setting or a clinical trial due to risk of heart rhythm problems

https://www.fda.gov/drugs/drug-safety-and-availability/fda-cautions-against-use-hydroxychloroquine-or-chloroquine-covid-19-outside-hospital-setting-or


проф. Лъчезар Аврамов, д.ф.н.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР