Участието във Фермата“ на европейската шампионка по лека атлетика Ваня

...
Участието във Фермата“ на европейската шампионка по лека атлетика Ваня
Коментари Харесай

Ваня Стамболова с плачевни разкрития във „Фермата“ за условията в спорта


Участието във „ Фермата “ на европейската шампионка по лека атлетика Ваня Стамболова даде опция на феновете й да чуят от първо лице както за щастливите, по този начин и за тежките моменти, които спортистката е претърпяла.

Наскоро тя разкри, че един от най-ужасните й периоди е бил, когато през 2007 година беше уличена в приложимост на допинг и получи наказване за две години. Тогава всички я изоставили и тя можела да разчита само на фамилията и треньора си.

В играта „ истината или се осмеляваш “, която фермерите разиграха между тях, Ваня направи още едно драматично признание, обвързвано с кариерата й. Атлетката разказа, че в предишното имала предложение да се състезава за друга страна. При това офертите били не една, а две, като по-сериозната идвала от Турция.

Ваня разгласи, че тогава не се е замислила много върху предлагането от южната ни съседка, макар че финансово щяла да бъде доста по-добре подсигурена, в сравнение с е в този момент. Основната причина, заради която отказала да се състезава под турското знаме, била, че става въпрос за мюсюлманска страна и че очаквала българите да са настроени отрицателно. Чувството на позор, което щяла да изпита, било водещо при отхвърлянето на офертата.

Стамболова обаче даде да се разбере, че напълно нямало да залага толкоз на патриотизма си, ако дойде предложение от друга страна и тогава най-вероятно тя би се възползвала от офертата.

Лошите условия, в които родните спортисти са принудени да се приготвят, бяха тематика на диалог сред нея, волейболната звезда Владо Николов и останалите фермери. Тогава Владо изясни, че парите, които се дават от спортното министерство, оказват помощ на състезателите само за подготовката им. Останалото всеки състезател би трябвало да си го създаде самичък.

Трудности има и от факта, че в София няма задоволително зали, а в наличните положението е плачевно. Николов даде образец със зала „ Христо Ботев “, в която температурите са съвсем равни на тези на открито. Това прави подготовката на професионалните спортисти изключително сложна и най-хубавите постоянно се отхвърлят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР