Франция обвини бившата съпруга на високопоставен служител на Ислямска държава“

...
Франция обвини бившата съпруга на високопоставен служител на Ислямска държава“
Коментари Харесай

Бивша съпруга на член на „Ислямска държава“ е обвинена в престъпления срещу човечеството

Франция упрекна някогашната брачна половинка на почитан чиновник на „ Ислямска страна “ в закононарушения против човечеството по съмнение, че е държала тийнейджърка от племето язиди като робиня в Сирия, пишат френски медии. 

На 14 март е повдигнато обвиняване против дамата, разпозната като Соня М. - някогашната брачна половинка. Язидката я упреква в изнасилване 2 пъти, както и че е знаела, че брачният партньор ѝ също я насилва полово. Тя твърди, че е била принудена да му стане робиня, когато е била на 16 години, съобщи френският ежедневник Le Parisien.

Днес тя е на 25 години и споделя, че през 2015 година е била държана повече от месец в Сирия, където не ѝ е било разрешено да се храни, да пие или да се къпе без разрешението на обвиняемата.

 Бита и изнасилена: Жена е в пандиза в Германия, държала язидка за робиня Светът 1 мин. Бита и изнасилена: Жена е в пандиза в Германия, държала язидка за робиня  Бита и изнасилена: Жена е в пандиза в Германия, държала язидка за робиня Светът 1 мин. Бита и изнасилена: Жена е в пандиза в Германия, държала язидка за робиня

На 14 март Соня М. отхвърля обвиняванията против нея пред френски следователи, като декларира, че някогашният ѝ брачен партньор е направил „ единствено едно обезчестяване “. Тийнейджърката „ излизала свободно от стаята си, ядяла каквото желае, ходела до тоалетна, когато се налагало “, споделя тя в изявлението, предава френската осведомителна организация AFP.

Адвокатът на Соня М. дефинира обвиняванията като „ конюнктурни “, като съобщи, че прокурорите се пробват „ да я изкарат виновна за най-тежките закононарушения, тъй като съдилищата не са съумели да задържат същинските причинители “.

През 2016 година Франция стартира следствие на геноцид, закононарушения против човечеството и военни закононарушения, осъществени против етнически и религиозни малцинства в Ирак и Сирия от 2012 година насам.

Според френското антитерористично звено – PNAT, следствието е концентрирано върху закононарушенията, от които са потърпевши членове на язидската и християнската общественост, както и членове на сунитското племе шейтат.

„ Целта е да се документират тези закононарушения и да се разпознават френските причинители, които принадлежат към организацията „ Ислямска страна “, съобщи PNAT пред AFP.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР